Evenimentul Zilei > Actualitate > Unde a ajuns angajata terasei din Vama Veche infectată cu Covid-19?!
Unde a ajuns angajata terasei din Vama Veche infectată cu Covid-19?!

Unde a ajuns angajata terasei din Vama Veche infectată cu Covid-19?!

Noi informații despre situația din Vama Veche ies la lumină după ce directoarea DSPJ Constanța a dat câteva declarații.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică împreună cu cei ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, ai Direcţiei Sanitar- Veterinară şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă au făcut o acţiune de verificare la terasa respectivă, la finalizarea căreia autorităţile au decis închiderea localului până la finalizarea anchetei epidemiologice.

De asemenea, angajaţii terasei au intrat în izolare la domiciliu pentru 14 zile, aşa cum prevede procedura în astfel de cazuri, a precizat directoarea DSPJ Constanţa.

În prezent, angajata confirmată cu Covid-19 a fost internată la Institutul Matei Balş. De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, în judeţul Constanţa au fost confirmate 367 de persoane, dintre care 15 numai în ultimele 24 de ore. De asemenea, 19 persoane au decedat în urma infectării cu Covid-19.

Directoarea Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, Cristina Schipor a declarat că „sâmbătă, după ce angajata unei terase din Vama Veche a fost confimată cu Covid-19, autorităţile au realizat un control.

Astfel, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică împreună cu cei ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, ai Direcţiei Sanitar- Veterinare şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă au făcut o acţiune de verificare la terasa respectivă, la finalizarea căreia autorităţile au decis închiderea localului până la finalizarea anchetei epidemiologice.

De asemenea, angajaţii terasei au intrat în izolare la domiciliu pentru 14 zile, aşa cum prevede procedura în astfel de cazuri, a mai precizat directoarea DSPJ Constanţa. Totodată, angajata confirmată cu Covid-19 a fost internată la Institutul Matei Balş”, scrie Stirileprotv.


O terasă din Vama Veche a fost închisă, după ce o angajată de la bar a fost confirmată cu Covid-19, a anunțat DSP Constanța care a declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz.

La faţa locului au mers poliţiştii care au pus în vedere reprezentanţilor terasei să închidă temporar unitatea.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa va declanşa o anchetă epidemiologică în acest caz.