Un videoclip viral de pe TikTok scoate la iveală scene înfiorătoare petrecute la Cernobîl

Un videoclip viral de pe TikTok scoate la iveală scene înfiorătoare petrecute la Cernobîl Sursă: Joyfull | Dreamstime.com

Rămășițele umane din Cernobîl și o figură înfiorătoare mascată într-o mașină parcată sunt printre cele mai înfiorătoare lucruri care au fost observate pe Google Earth.

Scene de groază la Cernobăl

TikToker-ul @thegoogleearthguy a împărtășit cele mai tulburătoare scene pe care le-a descoperit în timp ce căuta pe Google Earth. Împărtășind videoclipul celor 1,4 milioane de urmăritori pe populara platformă de socializare, clipul de 22 de secunde, intitulat „Cele mai înfricoșătoare lucruri găsite pe Google Earth” a fost apreciat de 1,3 milioane de ori, deoarece îi duce pe spectatori într-o călătorie unică.

Unul include o suspectă „scenă a crimei sângeroase” care ar putea să nu fie ceea ce se vede, precum și ceea ce arată a fi rămășițe umane în Cernobîl, în timp ce o „siluetă mascată” se uită înfricoșată dintr-o mașină parcată.  Cu mii de comentarii la videoclip, care a fost vizionat de 11,2 milioane de ori incredibil, mulți oameni s-au grăbit să-și expună gândurile, mai mulți utilizatori considerând scenele mai mult „amuzante” decât „înfricoșătoare”.

Mulți nu erau convinși că rămășițele umane din Cernobîl erau cele prezentate. Dar alții au spus că „ar putea fi adevărat”, deoarece părea să existe ceea ce arăta ca o mască de gaz în imagine. În urmă cu treizeci și șase de ani, o reacție nucleară necontrolată în lanț a distrus unul dintre reactoarele centralei de la Cernobîl, ucigând 30 de oameni în trei luni. De asemenea, s-au înregistrat mii de decese din cauza cancerelor și a bolilor induse de radiații în anii de la dezastru, deși este dificil să fie legate multe dintre ele direct de Cernobîl.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dezastrul din 1986

Centrala electrică dezafectată, gazda celui mai mare dezastru nuclear din istorie, este încă folosită pentru deșeuri nucleare. Centrala electrică a căzut anterior în mâinile Rusiei în februarie, în urma unor lupte acerbe dintre trupele celor două părți, care au dus la o creștere a nivelului de radiații din cauza perturbării solului contaminat.

Cu toate acestea, în martie, forțele ruse au predat oficial controlul fabricii înapoi angajaților săi, iar majoritatea forțelor de ocupare s-au retras. Popularul cont TikTok distribuie în mod regulat videoclipuri, adesea vizionate de sute de mii de ori, ducându-și spectatorii într-o călătorie pe Google Earth, potrivit Mirror.co.uk.