Evenimentul Zilei > International > Un val de noroi uriaș a făcut ravagii în Columbia
Un val de noroi uriaș a făcut ravagii în Columbia

Un val de noroi uriaș a făcut ravagii în Columbia

Columbia se află în doliu, după ce un val gigantic de noroi a ucis peste 200 de persoane, alte sute fiind rănite sau dispărute, în urma ploilor abundente care au afectat regiunea Anzilor.

 Bilanțul provizoriu al Crucii Roșii era duminică la prânz de 206 morți, 202 răniți și 220 de dispăruți, iar numărul victimelor este în continuă creștere. Talazul de noroi a măturat vineri noaptea la ora locală 23.30 (sâmbătă, 06.30 ora Bucureștiului) orașul Mocoa, capitala regiunii Putumayo din sudul țării, în urma revărsării râurilor Mocoa, Mulato și Sangoyaco.

Președintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a declarat starea de „calamitate publică”. Imaginile localității cu 40.000 de locuitori, lipsită de curent electric și de apă curentă, sunt apocaliptice: străzile invadate de noroi și de bolovani, militari purtând în brațe trupuri de copii printre ruine, oameni plângând, mașini răsturnate și zdrobite, deșeuri peste tot.

Directorul Crucii Roșii columbiene. Cesar Urueña, a anunțat că sunt afectate 300 de familii, 17 cartiere au suferit pagube uriașe și 25 de clădiri de locuit au fost total distruse. Numeroși supraviețuitori au relatat că au scăpat suindu-se pe acoperișuri, deoarece apa și noroiul le-au ajuns până la gât

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: