Evenimentul Zilei > Actualitate > Un tir PLIN cu irakieni și sirieni, oprit la graniță. Aproape 100 de persoane se înghesuiau înăuntru
Un tir PLIN cu irakieni și sirieni, oprit la graniță. Aproape 100 de persoane se înghesuiau înăuntru

Un tir PLIN cu irakieni și sirieni, oprit la graniță. Aproape 100 de persoane se înghesuiau înăuntru

Un tir plin cu irakieni și sirieni a fost oprit de către polițiștii de frontieră la graniță. Aproape 100 de persoane se înghesuiau înăuntru. Vehicolul a fost oprit la control imediat ce a intrat în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II –Csanadpalota. În camionul încărcat cu piese auto, se mai aflau și 91 de cetățeni din Irak şi Siria.

Descoperirea a fost făcută marți dimineața. La P.T.F Nadlac II – Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul turc Ylmaz R., în vârstă de 46 de ani, conducând un automărfar înmatriculat în Turcia, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto din Turcia pentru o societate comercială din Norvegia. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că șnurul de siguranţă al camionului este tăiat şi înnodat cu o faşă din plastic în partea laterală. Drept urmare, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra compartimentului marfă al automarfarului, ocazie cu care polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată, 91 de persoane.

”În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt 44 bărbaţi, 18 femei şi 29 copii, cetăţeni irakieni şi sirieni, adulții având vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, iar minorii între 2 şi 17 ani, majoritatea fiind solicitanți de azil în România”, transmit polițiștii de frontieră. Turcul a declarant, la audieri, că nu avea cunoştinţă despre prezența persoanelor în camion, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări. Totodată, cetățenii irakieni şi sirieni au declarat că s-au ascuns singuri în mijlocul de transport cu intenția de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii străini, iar şoferului turc este cercetat pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.