Evenimentul Zilei > Actualitate > Un tenismen din Top 50 ATP, DEPISTAT POZITIV cu COCAINĂ: „A fost o experiență tristă și umilitoare”
Un tenismen din Top 50 ATP, DEPISTAT POZITIV cu COCAINĂ: „A fost o experiență tristă și umilitoare”

Un tenismen din Top 50 ATP, DEPISTAT POZITIV cu COCAINĂ: „A fost o experiență tristă și umilitoare”

„Sportul Alb” a ieșit din nou la rampă în ceea ce privește doppingul. Dan Evans, ocupantul locului 50 în ierarhia mondială, a picat testul antidrog efectuat în urmă cu două luni.

Tenismenul britanic Dan Evans (27 de ani) a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping efectuat la finalul turneului de la Barcelona, din luna aprilie. Acum, Federația Internațională de Tenis (ITF) a decis să-l suspende pe jucătorul din Marea Britanie, începând cu data de 26 iunie, „în așteptarea studierii cazului său”. Evans a mărturisit că a folosit drogul în timpul său liber, pentru motive „complet străine tenisului”.

„Este o zi foarte dificilă pentru mine și vreau să fac anunțul personal, față în față. Am comis o eroare și trebuie să suport consecințele. Nu am niciun motiv care să justifice ceea ce am făcut ca un comportament acceptabil. Cer iertare tuturor celor pe care i-am dezamăgit, familia mea, antrenorul meu, echipa mea, sponsorii, federația britanică, fanii mei”, a reacționat Dan Evans.