Un șofer, filmat cum depășeşte pe trecerea de pietoni. Amendă pe măsura faptei. Video

Un șofer, filmat cum depășeşte pe trecerea de pietoni. Amendă pe măsura faptei. Video Sursa: arhiva EVZ

Un șofer a fost filmat cu o cameră de bord în timp ce face o depăşire în apropierea unei treceri pentru pietoni din municipiul Suceava, fiind la un pas să lovească un copil care traversa regulamentar strada.

Un șofer, filmat cum depășeşte pe trecerea de pietoni

În imaginile de mai jos se vede cum, pe o stradă, cu o bandă pe sens o autoutilitară opreşte la trecerea pentru pietoni pentru a acorda prioritate, moment în care un autoturism intră în depăşire şi este la un pas să lovească un copil aflat în traversarea străzii, pe marcajul special pentru pietoni.

După ce au analizat imaginile, polițiștii au reușit să identifice locul incidentului și acel șofer implicat. Bărbatul s-a ales cu permisul suspendat pentru 120 de zile şi cu o amendă 1980 de lei.

„Poliţiştii Biroului Rutier – Poliţia Municipiului Suceava s-au autosesizat, iar din verificările efectuate de către poliţiştii rutieri s-a constatat faptul că la data de 21.06.2024, în jurul orei 09:20, un bărbat de 45 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, a condus autoturismul pe str. Gheorghe Doja din direcţia Iţcani către Burdujeni, iar în proximitatea intersecţiei str. Gheorghe Doja cu str. Pictor Dumitru Dacian a efectuat manevra neregulamentară de depăşire, pe trecerea pentru pietoni, a unui autoturism care era oprit pentru a acorda prioritate de trecere unui pieton.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea în timpul efectuării manevrei neregulamentare şoferul de 45 de ani nu a acordat prioritate de trecere pietonului minor angajat regulamentar în traversarea străzii prin loc permis semnalizat prin indicator si marcaj rutier, obligând pietonul să se oprească din traversare pentru a evita impactul”, informează, sâmbătă, Poliţia Judeţeană Suceava.

Șoferul nu era băut

Potrivit sursei citate, șoferul în vârstă de 45 de ani a fost supus testării alcoolscopice, rezultatul fiind negativ. Polițiștii au declarat că „gestul șoferului care a încălcat legislația rutieră a stârnit indignarea celorlalți participanți la trafic, creând totodată un risc rutier crescut”. Aceștia au mai subliniat că nu este prima dată când șoferii din Suceava sunt identificați și sancționați pentru abateri grave de la regulile de circulație.

„În ultimii ani la nivelul IPJ Suceava au fost dispuse în mod constant măsuri pentru creșterea fermității în ceea ce privește abordarea situațiilor de risc rutier și comportamentele în trafic care pun în pericol siguranța rutieră. Măsurile preventive privative de libertate au fost aplicate în cazurile de încălcare a legislației penale prin cumul de infracțiuni sau infracțiuni rutiere grave.

Efortul operativ a fost completat și de o colaborare foarte bună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu dar și cu mass-media. Exploatarea eficientă a surselor deschise a dus la identificarea și sancționarea unor șoferi teribiliști sau care pun în pericol siguranța rutieră. Facem încă o dată apel la toți participanții la trafic să respecte legislația rutieră”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, potrivit capital.ro.