Un șofer beat s-a răsturnat cu un TIR încărcat cu bere. Ce alcoolemie avea conducătorul auto

Un șofer beat s-a răsturnat cu un TIR încărcat cu bere. Ce alcoolemie avea conducătorul auto Poliție. Sursa foto: Jaromír Chalabala | Dreamstime.com

Accidentele rutiere în România sunt la ordinea zilei, țara noastră fiind prima din Europa când vine vorba de tragedii pe șosele. Un șofer de TIR, care transporta bere, a urcat băut la volan și a comis-o.

În județul Timiș, localitatea Remetea Mare, un șofer care conducea un TIR încărcat cu lăzi de bere s-a răsturnat pe DN6. Potrivit polițiștilor, bărbatul, în vârstă de 54 de ani, consumase alcool și era într-o stare avansată de ebrietate.

Șoferul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare a autovehiculului într-o curbă și s-a răsturnat cu TIR-ul plin cu lăzi de bere, într-un șanț de pe marginea drumului.

"În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,85mg alcool în aerul expirat”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dosar penal pentru șoferul prins sub influența băuturilor alcoolice

Oamenii legii au întocmit dosar penal pe numele șoferului, pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

După ce polițiștii l-au pus să sufle în etilotest, rezultatul aparatului a fost de de 0.85 miligrame de alcool pur per litru în aerul expirat, scrie Tion.ro.

Potrivit legislației în vigoare, dacă șoferul are o alcoolemie între între 0,1 și 0,40 mg/litru alcool pur în aerul expirat, este pasibil de contravenție. În acest caz, conducătorul auto rămâne fără permisul de conducere pentru 90 de zile și poate primi între 9 și 20 de puncte. De asemenea, amenda este cuprinsă între 1.300 și 2.900 de lei,

Dacă alcoolemia depășește 0,40 mg/litru alcool pur în aerul expirat, șoferului i se vor preleva probe biologice, intrând astfel sub incidența de infracțiune. În cazul în care șoferul refuză prelevarea de probe, el riscă între 1 și 5 ani de închisoare și plata unei amenzi penale.

Reamintim că țara noastră este campioană la nivelul Uniunii Europene când vine vorba de accidente. Cea mai recentă tragedie a avut loc pe drumul european E70, unde cinci persoane, între care trei copii cu vârste între 4 și 13 ani au murit, după ce mașina în care se aflau s-a ciocnit frontal cu un TIR.

Părinții și cei trei copii tocmai se întorceau din Franța, unde s-au stabilit de mai mulți ani.

În primele șase luni din 2022, pe șoselele din România au avut loc peste 2.000 de accidente, în care peste 700 de persoane și-au găsit sfârșitul.

Printre motivele principale care stau în spatele accidentelor din România sunt: viteza excesivă, infrastructura de proastă calitate și neacordarea de prioritate.