Evenimentul Zilei > Sport > Un sezon falimentar pentru Gheorghe Hagi și FC Viitorul. Cum s-a prăbușit echipa „Regelui”
Un sezon falimentar pentru Gheorghe Hagi și FC Viitorul. Cum s-a prăbușit echipa „Regelui”

Un sezon falimentar pentru Gheorghe Hagi și FC Viitorul. Cum s-a prăbușit echipa „Regelui”

FC Viitorul a ratat calificarea în play-off-ul campionatului intern, devenind prima fostă campioană care bifează această contraperformanță.

Apoi, de la an la an, Viitorul a progresat. Au urmat clasări pe locurile 12, 11, 5 și punctul culminant, câștigarea campionatului, în ediția 2016 – 2017. În ultimele două stagiuni, dobrogenii au terminat pe 4 și pe 3.

Actualul sezon a început cu o umilință europeană. Echipa lui Gheorghe Hagi a fost eliminată din turul al 2-lea preliminar al Ligii Europa, de Gent (scor 3-6 și 2-1). Dar, pe plan intern, lucrurile au arătat foarte bine. Viitorul a câștigat Supercupa României, scor 1-0 cu CFR Cluj, iar primele trei partide din Liga I au însemnat tot atâtea victorii: 5-0 cu Dinamo, 1-0 cu Chindia și 3-2 cu Hermannstadt.

Primul eșec a apărut, ca de atâtea alte ori, în disputa cu FCSB, pierdută cu 1-2, pe „Arena Națională”. Au urmat evoluții oscilante, iar în acest an, Viitorul a câștigat cu Poli Iași (1-2), a fost învinsă de Craiova (1-2) și a remizat cu CFR Cluj și Academica (ambele meciuri încheiate fără gol).

În acest sezon, niciun jucător de la Viitorul nu s-a mai remarcat, așa cum în trecut o făceau Aurelian Chițu, Gabi Iancu, Florinel Coman, Florin Tănase sau Ianis Hagi. Primi doi se află în lotul echipei, după ce au revenit după experiențe nereușite. S-a întors și Cristi Ganea, al cărui transfer la Athletic Bilbao a fost un eșec. Vlad Achim, dat afară de la FCSB, a încercat și el să se reabiliteze la Viitorul. Dar, niciunul dintre acești jucători nu a mai reușit să-și pună amprenta asupra jocului la fel ca în anii trecuți.

Pe de altă parte, jucători foarte tineri, de la care se așteaptă explozia, Rivaldinho, George Ganea, Andrei Ciobanu sau Marco Dulca, n-au reușit să devină oameni determinanți. Ratarea calificării în play-off va crea și probleme financiare, pentru un club care trăiește din vânzarea fotbaliștilor, drepturi tv și contracte încheiate cu sponsorii. Eșecul a fost greu de prevăzut în vara anului trecut, pentru că Hagi dădea impresia că poate produce rezultate și fotbaliști de viitor pe bandă rulantă.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE