Asasinarea magicianului, pe care admiratorii îl numeau  „vrăjitor”, a fost catalogată drept „masacru barbar” de către un activist sirian care îl cunoștea pe artist și care acum este refugiat în Turcia.

„Magicianul a fost un personaj popular care distra lumea de pe stradă cu mic trucuri, cum ar fi să facă să dispară monede sau un telefon”, a declarat activistul pentru Daily Mirror. „Oamenii îi spuneau «Vrăjitorul», iar copiii îl adorau. Nu a făcut nimic împotriva Islamului, dar a fost ucis.”

Însă ISIS a considerat că trucurile magicianului erau „anti-islamice”, deoarece erau făcute prin „iluzie și fals”, scrie Mirror. Ideologii grupului spun că aceste trucuri sunt interzise de Coran, deoarece oamenii își pierd timpul captivați de spectacol, în loc să meargă la moschee.

Prestidigitatorul era o figură obișnuită pe străzile din Raqqa, oraș în care ISIS și-a stabilit baza sa din Siria. El își făcea numărul obișnuit când a fost săltat de un grup de jihadiști și, mai târziu, găsit decapitat într-o piață publică.

„Aceasta este realitatea vieții în Raqqa, să fii ucis în numele lui Allah pentru că ai făcut câteva trucuri de prestidigitație”, a declarat activistul.

Informațiile despre decapitarea magicianului au apărut a doua zi după ce adjunctul șefului „Poliției” ISIS (Al-Hebah) a fost găsit decapitat, având scrijelită pe trup inscripția „Acesta este Răul, Șeicule!”