Virusul și obsesiile noastre ne duc spre dezastru. Un reputat om de știință avertizează, perspectivele sunt sumbre

Virusul și obsesiile noastre ne duc spre dezastru. Un reputat om de știință avertizează, perspectivele sunt sumbre

Un reputat om de știință din Marea Britanie preconizează un viitor sumbru pentru generațiile tinere ale planetei. Jane Goodall spune că dorința exagerată de dezvoltare economică va avea efecte devastatoare asupra omenirii.

Umanitatea se află în fața unui dezastru de proporții, ca urmare a dorinței exagerate de dezvoltare economică, spune o cunoscută cercetătoare. Sistemele alimentare și de dezvoltare economică trebuie neapărat supuse unor noi schimbări - în caz contrar, omenirea va fi distrusă, este de părere Jane Goodall, antropologă britanică în vârstă de 87 de ani, premiată cu Templeton.

Pandemia de COVID-19, un rezultat al supraexploatării

Cercetătoarea britanică este de părere că o cauză a dezastrului este reprezentată și de răspândirea virusului SARS CoV-2 de la animale la oameni, despre care spune că este, "cu siguranță, de vină". De altfel, ea a mai subliniat că răspândirea pandemiei de coronavirus reprezintă un efect al supraexploatării lumii.

"Dacă acesta nu este un apel de trezire, atunci eu nu dau prea multe speranțe pentru viitorul planetei noastre", precizează Jane Goodall. "Am creat condiţiile care facilitează agentul patogen să treacă de la animale la om, în acele pieţe din Asia. A fost acelaşi lucru cu cimpanzeii din Africa Centrală, cu virusul HIV şi MERS, care a provenit de la cămilele din Arabia Saudită", a mai spus cercetătoarea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Resursele naturale sunt finite. Ne așteaptă un dezastru

Jane Goodall a mai transmis că ideea conform căreia poate să aibă loc o dezvoltare economică nelimitată pe planetă, în condițiile în care resursele naturale sunt finite, este o nebunie. Antropoloaga a vorbit și despre distrugerea pădurilor și a habitatelor animalelor.

"Acum problema este să găsim modalitatea de a folosi resursele naturale, care sunt finite în multe locuri, unde natura nu le poate reface rapid. Şi avem această idee nebună că poate exista o dezvoltare economică nelimitată pe o planetă cu resurse naturale finite. Asta nu merge. Perspectivele pentru generațiile viitoare sunt sumbre", a concluzionat reputatul om de ştiinţă, potrivit Antena3.