Rapperul „Nuke Bizzle,” care s-a lăudat că s-a îmbogățit în urma ajutorului de șomaj, este acuzat de fraudă. Riscă până la 20 de ani de închisoare

Rapperul „Nuke Bizzle,” care s-a lăudat că s-a îmbogățit în urma ajutorului de șomaj, este acuzat de fraudă. Riscă până la 20 de ani de închisoare Sursa: Captura video

Un rapper din Los Angeles, care s-a lăudat că s-a îmbogățit din ajutorul de șomaj în perioada de vârf a pandemiei de Covid-19, se așteaptă să pledeze vinovat de fraudă federală, a declarat miercuri Departamentul de Justiție într-un comunicat de presă.

Frauda comisă pe timpul pandemiei

Fontrell Antonio Baines, care poartă numele de „Nuke Bizzle”, a recunoscut 92 de cereri frauduloase de asistență pentru șomaj pe timpul pandemiei care au dus la pierderi de peste 700.000 de dolari și tentative de pierderi de aproximativ 1,25 milioane de dolari, potrivit departamentului.

Baines riscă până la 20 de ani de închisoare federală pentru o acuzație de fraudă prin corespondență. De asemenea, este de așteptat să pledeze vinovat și pentru o acuzație de deținere ilegală a unei arme de foc, după ce a recunoscut că avea un pistol semiautomat și 14 cartușe de muniție în timp ce era condamnat pentru infracțiune. Acest lucru ar putea adăuga până la 10 ani la pedeapsa lui.

În septembrie 2020, Baines a lansat o melodie pe Spotify numită „EDD”, o referire directă la Departamentul de Dezvoltare a Forței de Muncă din California, care administrează prestațiile de șomaj de stat. „M-am îmbogățit din cauza EDD/Ain’t hit no more licks din cauza EDD”, a spus Baines în cântec.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorii federali au reacționat imediat, iar poliția din Las Vegas l-a arestat pe Baines pe 23 septembrie. În posesia sa la acea vreme se aflau „opt carduri de debit, dintre care șapte erau pe numele altor persoane”, au spus procurorii.

Cardurile de debit au fost emise pe numele unor terți, inclusiv victimelor furtului de identitate, au spus autoritățile. Cererile pentru cardurile enumerau adresele la care Baines avea acces în Beverly Hills și Koreatown, au spus procurorii.

Programele de ajutor

Frauda șomajului a crescut vertiginos în timpul pandemiei, după ce infractorii au găsit o țintă în programele de ajutor guvernamental, care au trimis peste 5 trilioane de dolari pentru a-i ajuta pe cei mai afectați oameni. În California, oficialii de stat au spus că este posibil să fi trimis mai mult de 20 de miliarde de dolari în plăți de șomaj, a raportat The Washington Post.

Biroul Inspectorului General al Departamentului Muncii din SUA a mărturisit la o audiere a Congresului din martie că este posibil ca guvernul să fi avut cel puțin 163 de miliarde de dolari „în exces”, potrivit Business Insider.