O femeie din Africa de Sud a fost infectată cu noul coronavirus mai mult de șase luni de zile. A suferit un număr imens de mutații.
O femeie în vârstă de 36 de ani din Africa de Sud a fost infectată cu noul coronavirus mai bine de jumătate de an. Deși toate rezultatele erau pozitive, femeia nu s-a confruntat niciodată cu simptome grave ale bolii în cauză. Ea a manifestat, potrivit medicilor, doar forme ușoare de COVID-19.
Cum transmitea femeia boala
Femeia de 36 de ani din Africa de Sud este pacientul cu cea mai longevivă boală. Potrivit ultimelor informații ale autorităților medicale, pacienții care prezintă HIV pot transmite boala mult mai ușor decât ceilalți și astfel, contribuie la extinderea virusului. Acesta a fost și cazul pacientului de față.
De la debutul pandemiei de coronavirus până în prezent, experții din Sănătate au remarcat 13 mutații ale proteinei spike, care contribuie la scăderea imunității pacientului. De asemenea, alte 19 mutații pot schimba manifestările noului coronavirus. Femeia de 36 de ani a suferit 32 de mutații ale noului coronavirus, pe perioada a 216 zile de infectare.
Când medicii au remarcat unicitatea cazului femeii infectate cu noul coronavirus, au decis să fie parte a unui studiu care analiza manifestările coronavirusului la pacienții cu HIV.
Patru alte persoane infectate cu HIV, din cadrul studiului, au prezentat și infecția SARS-COV-2 mai bine de o lună de zile, conform impact.ro.
Prima autopsie la un pacient omorât de coronavirus
Rezultatele primei autopsii efectuate pe un pacient decedat din cauza coronavirsului au fost publicate de oamenii de știință chinezi. Agențiile de presă din China scriu că s-a analizat efectul coronavirusului asupra plămânilor, ficatului și inimii.
Au fost luate mostre din plămânii, ficatul și inima unui bărbat de 50 de ani, care a fost spitalizat în 21 ianuarie și care a murit 14 zile mai târziu, potrivit raportului publicat de Lancet și preluat de agenția Xinhua. La momentul internării în spital, pacientul avea febră, tușea, era slăbit și prezenta dificultăți de respirație, se arată în raportul echipei de medici din Centrul Medical Cinci al Spitalului General PLA din China. Pacientului i s-a dat oxigen și i s-a administrat un tratament compus din antivirale cu interferon alfa-2b, lopinavir/ ritonavir (care se administrează pacienților infectați cu virusul HIV).
Potrivit raportului efectuat în urma autopsiei, eșantionul luat din plămâni arăta că pacientul a suferit de o tulburare respiratorie acută, cu asemănări din patologia infecțiilor cu SARS și MERS.