Un nutriționist distruge miturile despre alimentele congelate. Ce trebuie să știți

Un nutriționist distruge miturile despre alimentele congelate. Ce trebuie să știți Sursa: Pixabay

Lauren Woodley, lider de nutriție la Nomad Foods, explică cum putem reduce risipa alimentară datorită alimentelor congelate. „Una dintre cele mai simple și mai eficiente modalități de a reduce risipa de alimente este alegerea alimentelor congelate”.

Toată lumea știe că alimentele proaspete își pierd bunătate atunci când sunt congelate. Este adevărat ? „Mulți oameni nu își dau seama, dar alimentele congelate sunt la fel de hrănitoare ca și cele proaspete, deoarece vitaminele, mineralele, proteinele, carbohidrații și grăsimile sunt neschimbate prin procesul de congelare. Prin blocarea nutrienților, legumele și fructele congelate pot reține mai multă vitamina C față de cele care sunt proaspete.”

„În ceea ce privește gustul, ca în cazul oricărui aliment, acesta depinde de calitatea alimentelor și de prepararea acestora. Alimentele congelate își pierd gustul atunci când sunt congelate necorespunzător sau când sunt parțial decongelate înainte de a fi recongelate.” De asemenea, mulți oameni cred că există unele alimente pe care nu le poți congela din diferite motive. Este posibil să fiți surprins de varietatea de alimente congelate disponibile, de la amestecuri de legume la fructe de mare proaspete, aluat de prăjituri și chiar și avocado.”

Legumele cu un conținut foarte mare de apă nu sunt ideale pentru congelare

Supermarketurile sunt pline de oferte, inclusiv pentru articole care au un termen de valabilitate scurt, cum ar fi pungile cu frunze de salată. „Din păcate, legumele cu un conținut foarte mare de apă nu sunt ideale pentru congelare – așa că legumele precum salata verde, castraveții și roșiile nu ar trebui păstrate la congelator”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Prin congelarea foarte rapidă a alimentelor, cristalele de gheață formate sunt foarte mici, ceea ce înseamnă că textura, culoarea și gustul alimentelor nu sunt afectate de procesul de congelare. Congelarea făcută acasă nu este la fel de rapidă, prin urmare, cristalele de gheață se formează mai lent și sunt mai mari, ceea ce înseamnă că poate exista un impact asupra texturii alimentelor. Prin înghețarea alimentelor, împiedicăm căldura, oxigenul și bacteriile să strice alimentele, astfel încât ambele metode pot ajuta să ne asigurăm că alimentele rămân proaspete pentru mai mult timp”, a spus Lauren, potrivit The Sun.