Evenimentul Zilei > Actualitate > Un număr impresionant de voluntari participă la Maratonul vaccinării din București. Mega-eveniment pentru imunizare
Un număr impresionant de voluntari participă la Maratonul vaccinării din București. Mega-eveniment pentru imunizare

Un număr impresionant de voluntari participă la Maratonul vaccinării din București. Mega-eveniment pentru imunizare

In acest weekend, în București va fi organizat un eveniment de amploare, pentru vaccinarea populației. 1.200 de voluntari vor participa la maratonul imunizării.

La București va avea loc Maratonul vaccinării, în perioada 7-10 mai, la Sala Palatului și la Biblioteca Națională. La acest eveniment vor participa 1.200 de voluntari, a anunţat, miercuri, Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

1.200 de voluntari participă la Maratonul vaccinării

260 de medici, 300 de asistente medicale, 135 de rezidenţi şi 500 de studenţi se vor implica în maratonul respectiv. „Asigurăm o vaccinare timp de 24 de ore din 24 în cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curăţenie, în cele două locaţii – la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, şi la Biblioteca Naţională, unde sunt zece cabinete de vaccinare. În total, 50 de fluxuri de vaccinare, operate de circa 1.200 de voluntari. Sunt voluntari, nu sunt plătiţi.

Evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din Bucureşti, de Ordinul Asistenţilor Medicali din Bucureşti, având ajutor de la Primăria Capitalei, prin ASSMB, şi ajutor din partea DSP”, a anunțat Viorel Jinga.

Această acțiune va debuta, vineri, de la ora 16,00, şi se va termina pe 10 mai, la ora 8,00. Dar, dacă mai sunt persoane la rând care doresc să se vaccineze vor fi şi acestea primite pentru imunizare.

„Vom face şi activitate de a creşte gradul de informare de către comunitatea medicală din universitatea noastră”

„Desigur, dacă va mai fi coadă, sperăm să fie aşa, în cursul dimineţii de luni, vom continua până vom finaliza pe toţi cei care au venit să se vaccineze.

Vom derula acest eveniment prin două paliere importante: prima – activitatea efectivă de vaccinare, dar, în acelaşi timp, vom face şi activitate de a creşte gradul de informare de către comunitatea medicală din universitatea noastră pentru a lămuri populaţia să se vaccineze, vaccinarea fiind soluţia optimă pentru a depăşi această situaţie epidemiologică în care ne aflăm”, a mai spus rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

Se va organiza și un studio video de la care se vor face transmisiuni live de la Sala Palatului, iar speakeri vor fi medici cu experienţă din diferite domenii care vor susţine „latura informaţională a proiectului”. Vor fi şi momente muzicale de pian şi vioară şi vor fi prezenţi sportivi, artişti, dar şi alte vedete.