Evenimentul Zilei > Social > Un nou studiu dă peste cap tot ceea ce se ştia despre coronavirus. Cât rezistă de fapt Covid-19 în aer
Un nou studiu dă peste cap tot ceea ce se ştia despre coronavirus. Cât rezistă de fapt Covid-19 în aer

Un nou studiu dă peste cap tot ceea ce se ştia despre coronavirus. Cât rezistă de fapt Covid-19 în aer

Doar spălatul pe mâini și acoperirea gurii atunci când tuşim nu este suficient pentru a preveni transmiterea coronavirusului. Cel puţin asta arată nou studiu privind supraviețuirea agentului patogen în aer și pe suprafețe.

Cercetătorii de la Centrele de Control și Prevenire a Bolilor din Statele Unite, CDC, Universitatea California, Los Angeles și Universitatea Princeton au colaborat pentru a determina cât timp poate rezista coronavirusul Wuhan (COVID-19) atât în ​​aer cât și pe suprafețe.

Coronavirusul poate persista în aer până la trei ore și până la trei zile pe suprafețe

Acest lucru înseamnă că, dacă sunteți în aceeași cameră cu o persoană infectată, cel mai bine este să plecați imediat. Pentru experiment, echipa a simulat ce se întâmplă când o persoană infectată tușește. Aerul a rămas infectabil până la trei ore și pe suprafețe până la trei zile, în funcție de tipul de suprafață. 

Pe cupru, coronavirusul Wuhan (COVID-19) a persistat până la patru ore. Pe carton, a supraviețuit până la o zi. Și pe plastic și oțel inoxidabil, noul virus a durat două sau trei zile în funcție de temperatură și umiditate.

„Nu spunem că există o transmisie prin aer a virusului”, a declarat autorul principal al studiului, Neeltje van Doremalen, de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), adăugând că, toutuşi, o astfel de transmitere este „teoretic posibilă”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.