Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nou scandal în Poliția Română, 10 agenți de la Serviciul de Înmatriculări din Timișoara, cercetați pentru sute de șpăgi primite
Un nou scandal în Poliția Română, 10 agenți de la Serviciul de Înmatriculări din Timișoara, cercetați pentru sute de șpăgi primite

Un nou scandal în Poliția Română, 10 agenți de la Serviciul de Înmatriculări din Timișoara, cercetați pentru sute de șpăgi primite

10 persoane angajate la Serviciul de Înmatriculări din Timișoara fac obiectul unui dosar în care sunt vizate mai multe fapte de corupție.

10 angajaţi ai Serviciului de Înmatriculări din Timişoara au fost ridicaţi, luni dimineaţă, de ofiţerii DGA, fiind cercetaţi pentru infracțiunea de luare de mită.

Zece angajați ai Serviciului de Înmatriculări din Timișoara, cercetați pentru luare de mită

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, este vorba despre zece angajaţi care au fost ridicaţi de ofiţerii DGA şi au fost duşi la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş. Potrivit aceloraşi surse, ei ar fi încasat sume de bani pentru a urgenta dosare de înmatriculare pentru maşini, conform observatornews.ro.

„Astăzi, 14 iunie 2021, la delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Timiș au pus în executare un număr de 10 mandate de aducere față de 10 agenți de poliție din cadrul S.R.P.C.I.V. – Compartimentul Înmatriculare și Evidență a Vehiculelor Rutiere Timișoara, suspectați de săvârșirea mai multor infracțiuni de luare de mită.

Acuzații pentru 384 de acte de luare de mită

În fapt, din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), aceștia au pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 și 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

În perioada menționată, cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită. La acest moment, cei 10 agenți de poliție sunt audiați de către procurorul de caz la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, urmând ca acesta să dispună în consecință cu privire la luarea unor măsuri preventive.

La activitățile de procedură penală s-a beneficiat de sprijin din partea D.G.A. – Centrul Operațional 2 Timișoara și Serviciul Județean Anticorupție Arad. În funcție de evoluția cercetărilor vom reveni cu detalii”, conform comunicatului ce a fost transmis de Direcția Generală Anticorupție Timiș.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: