Evenimentul ZileiSocialUn nou focar de pestă porcină africană confirmat. Satul Negraşi din judeţul Argeş trecut sub supravegherea autorităţilor

Un nou focar de pestă porcină africană confirmat. Satul Negraşi din judeţul Argeş trecut sub supravegherea autorităţilor

Un nou focar de pestă porcină africană confirmat. Satul Negraşi din judeţul Argeş trecut sub supravegherea autorităţilor
Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat, în urma analizelor de laborator. Este vorba despre situaţia apărută în satul Negraşi din judeţul Argeş.

Localitatea a fost plasată sub supravegherea autorităţilor, a anunţat cu puţin timp în urmă Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, potrivit Agerpres.

"În data de 2.11.2018 Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat apariţia virusului Pestei Porcine Africane (PPA) la patru porci, dintr-o gospodărie din satul Negraşi, comuna Negraşi, judeţul Argeş.

Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor din judeţul Argeş s-a întrunit în această dimineaţă, pentru a adopta planul de măsuri privind controlul şi combaterea acestei boli", se arată în comunicatul oficial.

Gospodăria în care au fost găsiţi cei patru porci bolnavi este, la rândul ei, sub supraveghere. În sat sunt instituite măsuri de restricţionare a circulaţiei persoanelor, animalelor şi produselor de origine animal.

Datele la zi arată că pesta porcină africană a fost depistată în 276 de localităţi din 17 judeţe, în care se află un total de 1.062 de focare. Dintre acestea, 15 sunt în exploataţiile comerciale, iar restul în gospodăriile populaţiei.

 

 


Accesează: