GRUP INFRACŢIONAL. Fraţii Boldea, spaima instituţiilor. Au ÎNŞELAT TREI MINISTERE! Percheziţii DIICOT la Galaţi

GRUP INFRACŢIONAL. Fraţii Boldea, spaima instituţiilor. Au ÎNŞELAT TREI MINISTERE! Percheziţii DIICOT la Galaţi

Procurorii DIICOT au făcut, în această dimineaţă, percheziţii la locuinţele fostului deputat Mihail Boldea şi şefului DSP Galaţi, Valentin Boldea, precum şi la sediul Direcţiei, într-un caz de înşelăciune şi evaziune fiscală de 450.000 de euro. Preşedintele CJ Galaţi spune că ce s-a întâmplat la Galaţi în materia redobândirilor de proprietăţi e de fapt "un sport naţional"

UPDATE 4. Procurorii de caz audiază persoanele implicate şi la această oră.  UPDATE 3. În cursul acestei zile, fostul deputat Mihail Boldea va fi scos din penitenciar şi dus la sediul DIICOT pentru a fi audiat. În prezent, fratele lui este cel care dă acum cu subsemnatul. Nu mare ar fi mirarea să aflăm că pe baza probelor Valentin ar putea fi şi el reţinut pentru 24 de ore şi apoi prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. UPDATE 2. Preşedintele Consiliului Judeţean, doctorul Nicolae Bacalbaşa, atrage atenţia că speţa fraţilor Boldea nu este singulară. "Ca simplu cetăţean şi nu ca preşedinte de Consiliu Judeţean, ca om care plăteşte impozite şi e interesat de bunăstarea acestei regiuni, nu pot spune decât că reacţia autorităţilor, deşi este salutară, este tardivă.". Reprezentant USL, Bacalbaşa spune că intervenţia autorităţilor judiciare a survenit după ce lucrurile erau cunoscute de marea masă a cetăţenilor judeţului. "Erau lucruri grave, arhicunoscute, puroiul a bufnit, dar trebuia incizat atunci când s-a strâns şi se vedea umflătura cu ochiul liber, de către fiecare. Ce s-a întâmplat la Galaţi ar trebui să fie un prilej pentru cercetarea tuturor redobândirilor de proprietăţi în România, unde falsul şi uzul de fals în cadrul unei hore în care erau prinşi şi cei care revendicau şi cei care acordau a devenit aproape un sport naţional", a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. UPDATE. Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea, cercetat pentru evaziune fiscală şi înşelăciune, a fost dus la DIICOT Galaţi, după mai bine de patru ore în care el a fost interogat de procurori la sediul DSP. Înainte de a fi urcat în maşina cu care a fost condus la sediul DIICOT Galaţi, Valentin Boldea a spus că nu ştie motivele acţiunii procurorilor şi că le-a prezentat acestora toate documentele cerute. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi, cercetează cinci învinuiţi, care formează un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.   În această dimineaţă au avut loc descinderi la locuinţele acestora, precum şi la sediul Direcţiei de Sănătate Publică din municipiul Galaţi.

"În fapt, se reţine că învinuiţii Boldea Mihail şi Boldea Valentin au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat si învinuiţii Bivol Mircea, Hristu George, Petrea Andrei Mădălin şi Roşu Eugen,  în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale prin creşterea artificială a cheltuielilor aferente unor achiziţii publice şi prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat", potrivit unui comunicat emis de DIICOT.

Membrii grupării au utilizat opt societăţi comerciale, înregistrând operaţiuni comerciale fictive cu diverse mărfuri,  cu societăţi aflate în lichidare sau firme tip "fantomă", fapt ce a avut drept consecinţa directa diminuarea cuantumului taxelor datorate bugetului de stat .

În sarcina învinuiţilor se mai reţine că  au indus şi menţinut în eroare instituţii de stat - Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului si Sportului, Ministerul Mediului si Pădurilor si Ministerul Sanatatii - cu ocazia încheierii unor contracte având ca obiect reabilitarea unor obiective de interes public de pe raza municipiului Galaţi.

Învinuiţii au facturat lucrări şi prestări de servicii la preţuri supraevaluate şi au utilizat în mod ilegal sumele de bani, fără a respecta obligaţiile care le reveneau privind obţinerea şi folosirea acestor fonduri. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de estimat la suma de 450.000 de euro. Procurorii au fost sprijiniţi în anchetă de lucrători ai Serviciului Român de Informaţii.

  • De după gratii, Mihail Boldea le cere deputaţilor să-l plătească
  • Mihail Boldea nu mai este deputat
  • Mihail Boldea demisionează din Parlament, din arest

Ne puteți urmări și pe Google News