Un neamț în vârstă de 42 de ani din districtul Ludwigsburg, tată a trei copii, este judecat pentru prostituție forțată. Se spune că păcălea femeile cu metoda Loverboy.

Juca rolul de îndrăgostit

Procurorul Melanie Rischke a enumerat în rechizitoriu toate metodele folosite de inculpat pentru înfrângerea voinței femeilor: amenințări, insulte, bătăi, exploatare.

Bărbatul de 42 de ani a folosit toate aceste mijloace pentru a ademeni mai multe femei și pentru a le pune să se prostitueze. Dar înainte de a le arăta adevărata față, conform rechizitoriului, el juca rolul de îndrăgostit de victime. Este vorba de așa numita metodă Loverboy.

Procurorul a enumerat o serie de acuzații: prostituție forțată deosebit de gravă, proxenetism, vătămare corporală voluntară, amenințări, tâlhărie, deținerea de pornografie infantilă (fotografii salvate de bărbat pe telefonul său mobil).

Cum a ademenit românca

Procurorul vrea să confiște 90.000 de euro de la inculpat, sumă presupus câștigată din infracțiuni. Acest tată a trei copii din Ludwigsburg, care a lucrat cândva ca bucătar și ca portar, este acuzat că a ademenit o femeie română, pe atunci 23 de ani, cu metoda Loverboy, în ianuarie 2018 și apoi a forțat-o să se prostitueze pentru el.

A trimis-o într-un club cu saună din Böblingen, în cunoscutul bordel Paradis din Leinfelden-Echterdingen (districtul Esslingen) și în cluburi din Fellbach (districtul Rems-Murr) și din Ulm, informează ziarulromanesc.

A tatuat-o cu numele său pe şold

Ca semn că femeia era a lui acum, i-a tatuat un vultur albanez și numele său pe șoldul drept. O bătuse la sânge de mai multe ori. El i-a arătat și fotografii de pe telefonul mobil cu alte femei bătute, cu vânătăi la față.

Dacă femeia încerca să se revolte, o amenința că o va „distruge”. Toate celelalte femei exploatate de inculpat, după cum a spus procurorul, au fost tatuate așa cum a fost descris. La începutul lunii noiembrie a anului trecut, inclpatul a atacat seara o prostituată în vârstă de 19 ani, într-un club de pe Leonhardstrasse, din Stuttgart.

La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, poliția l-a arestat în cele din urmă pentru că o femeie a depus mărturie împotriva lui. În prima zi a procesului în fața celei de-a 19-a instanțe penale a tribunalului districtual, numai acuzația a fost citită. Procesul va continua pe 16 iunie.

Despre Metoda Loverboy

Este modul prin care traficanţii de persoane se folosesc de ataşamentul emoţional al unei femei pentru a o obliga să se prostitueze. Strategia adoptată este complexă, bine pusă la punct şi cu atât mai perfidă cu cât distruge sufletul unei tinere. Ataşamentul emoţional se dezvoltă pe parcursul mai multor luni, uneori chiar ani.

Metoda Loverboy mizează pe vulnerabilitatea victimei, o manipulează, în aşa fel încat fata ajunge să creadă că nu mai poate trăi fără el. Foloseşte momeli precum cadouri scumpe sau ieşiri ăn oraş la restaurante. Uneori, aceste tinere reuşesc să rupă lanţurile. De multe ori, iubirea pentru agresor rămâne. Perioada de refacere psihică este lungă şi, fără ajutorul specialiştilor, acest lucru este aproape imposibil.