Evenimentul Zilei > Actualitate > Un miracol vegetal. Floarea cu diametrul de 111 centimetri
Un miracol vegetal. Floarea cu diametrul de 111 centimetri

Un miracol vegetal. Floarea cu diametrul de 111 centimetri

O echipă de specialişti în conservarea mediului din Indonezia a anunţat că a descoperit o floare uriaşă al cărei diametru este de 111 centirmetri. Deși planta este recunoscută pentru producerea celor mai mari inflorescenţe din lume, totuși această dimensiune nu a fost atinsă niciodată.

”Aceasta este cea mai mare Rafflesia tuan-muda consemnată vreodată”, a declarat Ade Putra, specialist din cadrul Agenţiei pentru Conservare din Agam, Sumatra. Rafflesia tuan-mudae este o floare roşie, cărnoasă, cu pete albe asemănătoare unor băşici pe petalele sale enormă. Această dimensiune depăşeşte recordul anterior, de 107 centimetri, stabilit de o floare găsită în urmă cu câţiva ani în aceeaşi regiune, în jungla din Sumatra de Vest.

Planta a fost numită așa după britanicul Sir Stamford Raffles, care a consemnat pentru prima oară un astfel de exemplar în Indonezia, la începutul secolului al XIX-lea. Floarea durează doar aproximativ o săptămână înainte de a se ofili. Din nefericire, uriașa floare miroase foarte urât. Inflorescenţa plantei parazitare, uneori denumită floarea-cadavru, imită duhoarea cărnii putrede pentru a atrage insectele.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: