Un ministru ar fi încercat să mușamalizeze violurile imigranților din Köln

Un ministru ar fi încercat să mușamalizeze violurile imigranților din Köln

Poliția și guvernul din Germania au știut încă de a doua zi care era realitatea și la ce scară au avut loc atacurile sexuale de la Köln, din noaptea de Revelion, dar au încercat să ascundă acest lucru

Conform unor documente care au ajuns în presa germană, polițiștii au scris în primul raport trimis ministrului de Interne al statului Renania de Nord-Westfalia, Ralf Jäger, redactat imediat după evenimentele nefericite, că „au avut loc violuri, atacuri sexuale, jafuri și furturi, comise de un grup de persoane majoritatea străine”.

Documentul arăta că „un grup de 40-50 de persoane” a acționat în centrul orașului, lângă gară, „atacând femei tinere”.

Rapoarte cenzurate

Presa internațională menționează că, într-un memoriu intern trimis de ministerul german poliției, se ordona să nu se mai folosească cuvântul „viol” în documentele care vorbesc despre incidentele șocante.

Criticii l-au atacat deja pe Jäger pentru că l-a forțat pe șeful poliției din Köln, Wolfgang Albers, să iasă la pensie anticipat, după ce a declarat că nu are suficient personal pentru a asigura liniștea și ordinea publică în noile condiții, după afluxul imigranților.

Conform unor informații date publicității luna trecută, 80 de polițiști erau de serviciu în noaptea de Anul Nou în Köln. Dar ministrul de Interne a decis că șeful poliției trebuie să plece, pentru „a restaura încrederea” în oraș.

„Atacatori nord-africani”

Rapoartele polițiștilor i-au descris pe atacatori ca fiind „majoritari nord-africani”.

Acum guvernul german a anunțat că va aloca 200 de milioane de euro pentru a combate atacurile sexuale în taberele de refugiați.

Ziarul Express din Köln a fost cel care a făcut aceste dezvăluiri, după ce a primit o scrisoare de la un polițist cu grad mare, Joachim H, care a descris ordinul primit de colegii săi. „KHK mi-a spus că biroul de control central voia ca raportul să fie anulat și să fie eliminată expresia viol”, se arată în documentul scris de un alt ofițer de poliție, citat de publicația germană.

Conform acestei surse, ofițerul KHK și colegul său erau de serviciu când s-a discutat despre evenimentele ce au avut loc cu o noapte înainte și despre raportul preliminar.

Polițistul a refuzat ordinul

Ofițerul KHK a primit un telefon, câteva ore mai târziu, care-i cerea „să șteargă cuvântul viol”, din ordinul Ministerului de Interne. Ofițerul a refuzat.

Acum lui Ralf Jäger i se cere demisia și urma să fie audiat, aseară, de parlamentarii landului Renania de Nord. Ministrul neagă acuzațiile și susține că „nu este adevărat că referirile la viol din noaptea de Anul Nou ar fi trebuit mușamalizate”.

Dar purtătorul de cuvânt al ministrului a recunoscut că au avut loc „discuții profesionale” despre „clasificarea infracțiunilor” din acea noapte. Evenimentele de atunci au schimbat, în parte, percepția nemților despre imigrația în masă.

Suspecți alegerieni sau marocani

Un număr de 103 persoane cu cetățenie algeriană sau marocană se află printre cele 153 de persoane suspectate că au comis agresiuni în noaptea de Anul Nou, la Köln, conform unui raport publicat, săptămâna aceasta, de autoritățile locale, scrie AFP, citată de Agerpres. Doar patru germani apar pe lista respectivă, potrivit raportului prezentat Parlamentului regional, după trei luni de la evenimente. Un număr de 68 de suspecți au statut de solicitanți de azil, 18 se aflau în momentul respectiv ilegal în Germania. iar în cazul a 47 dintre ei cetățenia sau statutul n- au putut fi stabilite cu certitudine. Agresiunile și furturile de telefoane mobile au provocat un șoc în Germania, unde au ajuns 1,1 milioane de migranți în 2015. În prezent, 24 de persoane interpelate se află încă în arest preventiv. Poliția a primit în total 1.527 de plângeri și a întocmit o listă cu 1.218 victime, inclusiv 626 care au fost agresate sexual.

Ne puteți urmări și pe Google News