Evenimentul Zilei > Actualitate > Un membru CNA face publica pledoaria care a SCĂPAT ANTENA 3 de AMENDĂ
Un membru CNA face publica pledoaria care a SCĂPAT ANTENA 3 de AMENDĂ

Un membru CNA face publica pledoaria care a SCĂPAT ANTENA 3 de AMENDĂ

Postul Trustului Intact a scăpat fără nicio sancțiune, chiar dacă la CNA s-au primit 59 de reclamaţii referitoare la „plimbarea” desfăşurată pe 10 august 2014 în jurul Palatului Cotroceni. Valentin Jucan, membru CNA, explică de ce.

Postul Trustului Intact a scăpat fără nicio sancțiune, chiar dacă la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) s-au primit 59 de reclamaţii referitoare la știrile, dezbaterile şi clipurile despre „plimbarea” desfăşurată pe 10 august 2014 în jurul Palatului Cotroceni de către jurnaliştii Antena 3, dar şi la întreaga campanie în care s-a vorbit despre „confiscarea” de către Codruţa Kovesi (procurorul- şef al DNA) a Antenei 3, sau despre limbajul folosit la adresa unor politicieni.

 Singura propunere de sancțiune cu amendă de 30.000 de lei, făcută de membrul CNA Valentin Jucan, nu a adunat șase voturi, cât ar fi fost necesar. Doar cinci membri ai Consiliului au observat abuzul mediatic desfășurat de Antena 3. Membrii CNA Monica Gubernat, Radu Călin Cristea și Răsvan Popescu au votat împotrivă.

Pentru Radu Călin Cristea, „nu au existat încălcări ale legislaţiei audiovizuale”, moment în care colegul său, Valentin Jucan, i-a atras atenția că a vorbit ca un apărător al postului.

„Săptămâna aceasta, în ședința de marți, după expunerea raportului de monitorizare pe subiectul Antena3 – "plimbarea" în jurul Palatului Cotroceni și atacul la adresa DNA și a judecătorilor care au soluționat dosarul lui Dan Voiculescu: Radu Călin Cristea, membru CNA, a susținut o disertație în apărarea Antena3, depășind în "calitate" apărarea avocatului oficial al postului. I-am spus public acest lucru. S-a simțit jignit. Ascultați și voi…”, a scris Valentin Jucan pe contul său de socializare.