Un membru al familiei regale britanice și-a anunțat retragerea. Cine îl va înlocui

Un membru al familiei regale britanice și-a anunțat retragerea. Cine îl va înlocui Sursa foto: Twitter/X

Un membru al familiei regale britanice și-a anunțat retragerea și va fi înlocuit de un altul. Anunțul a fost făcut de Palatul Buckingham.

Un membru al familiei regale britanice și-a anunțat retragerea.

Ducele de Kent, văr al reginei Elisabeta a II-a, se va retrage din funcția de colonel al Gărzilor Scoțiene după 50 de ani. și îi va preda rolul ducelui de Edinburgh.

Vestea retragerii Ducelui de Kent, a fost dată de Palatul Buckingham, care a precizat că îndatoririle vor fi preluate de Prințul Edward, duce de Edinburgh.

Ducele de Kent - vărul regretatei regine Elisabeta a II-a, și-a exprimat admirația pentru curajul și devotamentul față de datorie de care au dat dovadă membrii regimentului. El a expus aceste gânduri în timp ce aborda plecarea sa iminentă din funcție.

Ne puteți urmări și pe Google News
Ducele de Kent

sursă foto; Facebook

Retragerea membrului familiei regale va avea loc în cadrul unui eveniment imporant

Alteța regală, în vârstă de 88 de ani, își va comemora plecarea din acest rol în cadrul evenimentelor Scots Guards Black Sunday de la Londra. Acest eveniment anual are rolul de a-i comemora pe militarii care și-au pierdut viața în timpul serviciului, împreună cu familiile lor.

Vorbind despre mandatul său de cinci decenii, ducele a spus:

„Să servesc în calitate de colonel al Gărzilor Scoțiene din 1974, cea mai lungă perioadă petrecută de cineva în această funcție, a fost o adevărată onoare și o onoare care mă va umple pentru totdeauna de o mare bucurie."

În timpul discursului său emoționant, membrul familiei regale britanice a adăugat: „În acești ani, am văzut activitatea Gărzilor Scoțiene pe timp de pace și în timpul războiului și am fost martor la curajul lor, la curajul dezinteresat și la devotamentul față de datorie."

Ce rol au Gărzile scoțiene în Marea Britanie

Gărzile scoțiene, unul dintre cele mai apreciate regimente de Gardă de jos din cadrul Diviziei de Casă a Armatei Britanice, care include gărzile irlandeză, galeză, de Grenadier și Coldstream, sunt renumite pentru rolurile lor ceremoniale, cum ar fi participarea la marile ocazii de stat pentru a sprijini monarhul.

Acești soldați de elită ai Gărzilor dublează rolul de soldați activi de luptă, angajându-se în operațiuni sau antrenamente la nivel global atunci când nu îndeplinesc îndatoriri precum paza regelui sau participarea la ilustrele Trooping the Colour.

Cu o istorie istorică ce datează din 1642, Gărzile scoțiene au jucat un rol esențial în conflicte globale semnificative, inclusiv în emblematica Bătălie de la Waterloo din 1815, în ambele războaie mondiale, în Războiul din Falklands și în misiuni în Irlanda de Nord, Afganistan și Irak.

Al patrulea copil al reginei Elisabeta a II-a va prelua rolul

Mandatul militar al ducelui s-a întins pe parcursul a peste două decenii, începând ca sublocotenent în Royal Scots Greys și culminând cu retragerea sa în 1976 ca locotenent-colonel. Serviciul său distins a fost încununat în 1993, când a fost ridicat la rangul de feldmareșal, vârful ierarhiei armatei britanice.

Duminica aceasta, el va participa la o slujbă de comemorare la Capela Guards din cadrul Wellington Barracks alături de membrii Scots Guards, urmată de ultimul său salut în calitate de colonel al regimentului în timpul unei parade a Scots Guards.

Ducele de Edinburgh a lăudat contribuțiile Ducelui de Kent, declarând:

„Ducele de Kent a fost un colonel extraordinar al Gărzilor Scoțiene. Pe lângă cunoștințele sale profunde și înțelegerea acută a regimentului și a tuturor celor care servesc, din trecut și din prezent, a fost un avocat neobosit și pasionat. Este o onoare deosebită să fiu rugat și însărcinat de Majestatea Sa să servesc ca următorul colonel. Cu toate acestea, accept cu o oarecare neliniște, deoarece voi fi, fără îndoială, măsurat în raport cu palmaresul și reputația formidabilă a predecesorului meu. Pot doar să promit că voi face tot ce pot", citat de Express.co.uk.