Evenimentul Zilei > Actualitate > Un medic din Argeș lansează un avertisment sumbru! „Nu ne-a rămas decât să ne rugăm la Dumnezeu”
Un medic din Argeș lansează un avertisment sumbru! „Nu ne-a rămas decât să ne rugăm la Dumnezeu”

Un medic din Argeș lansează un avertisment sumbru! „Nu ne-a rămas decât să ne rugăm la Dumnezeu”

Un medic care lucrează la Direcția de Sănătate Publică Argeș a scris un scurt comentariu din care rezultă că situația din județ este critică.

Medicul Aura Copciag, care este soția directorului medical al Spitalului Județean Argeș, medicul Gabrial Copciag, susține că situația din județ este una critică, practic oamenii fiind în situația în care se mai pot apăra doar de unii singuri în fața epidemiei de coronavirus.

Cu alte cuvinte, spune medicul Aura Copciag nu ne-a rămas decât să ne spălăm pe mâini, să purtăm mască de protecție și să ne rugăm la Dumnezeu să nu facem forma gravă a bolii atunci când ne va veni vremea.

“Așa este, ne confruntam cu un val al pandemiei la care nici noi nu ne mai asteptăm. Ce sa mai explicăm?! S-au spus toate, s-au spus de multe ori, din toate părțile, din toate sursele. Acum nu mai tine de autorități, unități sanitare sau DSP!!! Acum ține de fiecare și incontestabil, de “norocul” fiecăruia (norocul de a fi diagnosticat la timp, norocul de a găsi un loc într-unul dintre spitale, norocul de a avea o formă ușoară…), într-un cuvânt, ține de Dumnezeu!”, a scris medicul Aura Copciag.

Județul Argeș face parte dintr-un top al județelor din România unde coronavirusul face ravagii. În prezent, în județ există peste 1.000 de persoane infectate care primesc ajutor medical de specialitate.

Uzinele Dacia au raportat în ultimele zile mai multe cazuri de angajați care s-au infectat cu coronavirus. Acest lucru a fost recunoscut și de prefectul de Argeș, Emanuel Soare. „Întâlnirea a avut loc în condiţiile în care, în spaţiul public, se vehiculau informaţii conform cărora foarte mulţi angajaţi ai uzinei ar fi infectaţi cu noul coronavirus. Reprezentanţii Dacia i-au prezentat prefectului situaţia epidemiologică de la nivelul fabricilor, precum şi măsurile care s-au luat. Numărul angajaţilor Dacia infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 este mic, situaţia fiind monitorizată atent de către DSP Argeş”, se precizează în comunicatul Prefecturii Argeș.

La începutul săptămânii, la Direcția de Protecție a Copilului Argeș au fost înregistrate 24 de cazuri de infectare cu coronavirus, dinbtre care nouă angajați și 15 beneficiari.

”Nouă persoane din personalul centrului sunt depistate pozitiv și 15 dintre persoanele asistate. Este o situație destul de neplăcută și care prezintă niste dificultăți specifice, având în vedere că în aceste centre sunt asistate persoane care au diferite dizabilități. În acest moment, dintre cele 15 persoane depistate pozitiv o persoană este în stare gravă și va fi transferată la un alt spital din județ. Alte trei sunt într-o stare oarecum moderată și, de asemenea, vor fi transferate la Spitalul Județean, iar celelalte sunt asimptomatice”, a spus prefectul Soare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: