Un medic celebru, convins că există viață după moarte. Cercetarea începută acum 30 de ani

Un medic celebru, convins că există viață după moarte. Cercetarea începută acum 30 de ani Un doctor este convins că există viață după moarte. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un medic care a studiat peste 5.000 de experiențe legate de moarte clinică și „moarte iminentă”, spune că este convins că există viață după moarte.

Doctor celebru, convinsă că există viață după moarte

Dr. Jeffrey Long, fondatorul Fundației de cercetare a unor astfel de experiențe, a început cercetarea în urmă cu peste 30 de ani.

Atunci își termina rezidențiatul în medicină.

Într-un articol recent, Long definește experiența de „moarte iminentă” ca fiind „o persoană aflată în comă sau în moarte clinică, fără bătăi ale inimii, care are o experiență lucidă în care vede, aude, simte emoții și interacționează cu alte ființe".

Ne puteți urmări și pe Google News

rai, lumină

Conștiința se desparte de corpul fizic

El spune că, după ce a studiat mii de cazuri, „a văzut un model consistent de evenimente care apar într-o ordine previzibilă".

„Aproximativ 45% dintre persoanele care trec printr-o astfel de stare raportează o experiență extracorporală. Când se întâmplă acest lucru, conștiința lor se separă de corpul fizic, de obicei plutind deasupra corpului.

Persoana poate vedea și auzi ce se întâmplă în jurul ei, ceea ce include de obicei încercări disperate de a o resuscita", a explicat Dr. Long.

„După experiența extracorporală, oamenii spun că sunt transportați într-un alt tărâm", a continuat el

Mulți trec printr-un tunel și experimentează o lumină strălucitoare:

„Apoi, sunt întâmpinați de persoane dragi decedate, inclusiv animale de companie. Majoritatea oamenilor raportează un sentiment copleșitor de dragoste și pace. Ei simt că acest tărâm este adevărata lor casă”, a mai adăugat doctorul.

Dr. Long a adăugat că încă nu a „găsit nicio explicație științifică pentru aceste experiențe":

„Sunt doctor în medicină. Am citit cercetări despre creier și am luat în considerare toate explicațiile posibile pentru astfel de cazuri. Concluzia este că niciuna dintre ele nu se susține. Nu există nici măcar o explicație fizică cât de cât plauzibilă pentru acest fenomen."

Este sigur însă că există viață după moarte:

„Mi-am făcut păreri pe baza dovezilor și am intrat în această chestiune ca un sceptic. Dar, în fața dovezilor copleșitoare, am ajuns să cred că există cu siguranță o viață după moarte”, a mai scris Dr. Long.

viață, lumină