Evenimentul Zilei > Actualitate > Un Husky a pornit cuptorul cu microunde. Cum a fost salvată casa şi câinele
Un Husky a pornit cuptorul cu microunde. Cum a fost salvată casa şi câinele

Un Husky a pornit cuptorul cu microunde. Cum a fost salvată casa şi câinele

Husky declanşează în bucătăriei un adevărat incendiu după ce pornit cuptorul cu microunde „din neatenție”.

După ce proprietarii l-au lăsat singur acasă, se crede, că a pornit cuptorul cu microunde „din neatenție”, potrivit Serviciului de pompieri Essex. Problema a fost că în cuptorul cu microunde se aflau niște chifle, iar acestea la un moment dat au început să ardă provocând un focul şi fumul intens.

Aplicaţia de pe telefon i-a salvat şi casa dar şi câinele

Câinele era singur în bucătărie în acel moment, iar proprietarul său nu era acasă. Dar a observat fum în bucătărie folosind o cameră conectată la telefon şi a sunat imediat la pompieri.

Geoff Wheal de la stația de pompieri Corringham, a spus: „Este clar că incidentul foarte ciudat l-a declanşat câinele. Când am ajuns, bucătăria era plină de fum”.

„Pompierii s-au asigurat că pagubele nu s-au răspândit dincolo de zona bucătăriei – dar demonstrează că microundele nu trebuie utilizate pentru depozitarea alimentelor atunci când nu sunt utilizate.

Sfaturi utile

„Sfatul nostru este să vă păstrați întotdeauna cuptorul cu microunde curat și ferit de aglomerații sau alimente și orice ambalaj. Animalele sau copiii le pot activa mai ușor decât puteți crede – deci vă rugăm să nu vă riscați”. Din fericire, câinele inteligent a scăpat cu bine dar şi casa proprietarului, relatează skynews