Evenimentul Zilei > Social > Un Grand Prix pentru „Colivia”
Un Grand Prix pentru „Colivia”

Un Grand Prix pentru „Colivia”

Scurtmetrajul lui Adrian Sitaru s-a ales cu principalul trofeu şi suma de 5000 de euro la "International Festival of Short Films" din Praga.

Avându-i în distribuţie pe Adrian Titieni, Clara Vodă şi Vlad Vodă, "Colivia" de Adrian Sitaru a ieşit câştigătoare din competiţia care a inclus 15 pelicule din toată lumea în week-end-ul trecut, potrivit "Prague Daily Monitor".

Juriul care i-a acordat Grand Prix-ul la "International Festival of Short Films" din Praga – organizat de compania Film Servis Festival Karlovy Vary – a fost compus din regizoarea elveţiană de origine libaneză Eileen Hofer, regizoarea israeliană Hagar Ben-Asher, Ivo Andrle, director al companiei Aerofilms, fotograful Vaclav Jirasek şi din belgiana Anne-Francoise Reynders, editor de scenariu.

"Povestea este despre Alex, un puşti care găseşte un porumbel bolnav în stradă şi îl duce acasă unde întâmpină rezistenţa vehementă a tatălui. După o luptă surdă, porumbelul îşi găseşte un loc pe balcon, dar Alex vrea acum şi o colivie", aşa arată sinopsisul scurtmetrajului lui Sitaru. Producătorul, scenaristul şi regizorul român a debutat cu "Valuri" în 2007. Scurtmetrajul a obţinut premii la numeroase festivaluri şi a fost selecţionat la Sundance (2008).

Regizoarea thailandeză Visra Vichit-Vadakan a obţinut o menţiune specială a juriului pentru filmul "In Space", despre un călugăr care descoperă un spaţiu între prezent şi viaţa de dincolo. A doua menţiune specială i-a revenit filmului britanic "Jenny & the Worm", despre doi punkeri în vârstă de 12 ani. Premiul publicului a fost conferit co-producţiei danezo-britanice "I Love Luci" de Collin Kennedy.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: