Evenimentul Zilei > Social > BOTOŞANI. Un fost ministru pesedist a luat 2,6 la examen dar a fost numit director
BOTOŞANI. Un fost ministru pesedist a luat 2,6 la examen dar a fost numit director

BOTOŞANI. Un fost ministru pesedist a luat 2,6 la examen dar a fost numit director

Fost subsecretar de stat, Marius Postolache a participat pe 15 iunie la concursul desfăşurat la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru desemnarea directorului la OJFIR Botoşani

A fost singurul care a luat parte, însă asta nu l-a ajutat deloc fiindcă nu a reuşit să adune decât 26 de puncte dintr-un total de 100, adică nota 2,6 în vechiul sistem de notare. Faptul că a picat într-un asemenea hal examenul nu a contat însă pentru conducerea AFIR, care la mai puţin de o lună de la acea dată l-a numit director interimar tocmai la Oficiul Judeţean Botoşani, adică la instituţia la care nu fusese în stare să ia concursul. „Nu comentez acest aspect pentru că decizia de numire nu îmi aparţine, dar ştiu că a fost numit interimar şi că postul va fi scos la concurs. Săptămâna trecută a venit dl. Postolache şi m-a informat că a fost numit director. A rămas să îmi aducă decizia. Avem nevoie de decizie pentru a opera modificarea în componenţa Colegiului Prefectural ”, a declarat prefectul Dan Şlincu, pentru colegii de la ziarul Botoşăneanul. La trei zile de la numire prefectul a primit şi decizia în care nu se menţionează până la ce dată va ocupa Marius Postolache postul, ci doar că mandatul îi începe pe 9 iulie.

Directorul de la Botoşani vorbeşte doar cu acceptul şefului de la Bucureşti

Marius Postolache nu se afla luni la biroul de la OJFIR Botoşani, fiind plecat în delegaţie astfel încât am purtat o discuţie telefonică în care ne-a explicat că nu poate face declaraţii oficiale din cauza procedurilor interne de la AFIR. Astfel, sa aflat că a fost numit începând cu ziua de luni a săptămânii trecute, dar nu şi pentru ce perioadă, cel mai probabil însă pentru maxim şase luni. „Ideea este în felul următor: nu ştiu dacă ştiţi sau nu, noi în cadrul AFIR avem o politică foarte strictă pe ceea ce presupune discuţiile cu presa. Este o procedură, este ofiţer de presă, cu acceptul directorului de la Bucureşti se rezolvă fără nici un fel de problemă”, a declarat Marius Postolache, directorul interimar al OJFIR Botoşani.

PSD-ist „de mulţi ani de zile”

În schimb, a putut să spună colegilor de la Botoşăneanul de când este membru PSD: „de mulţi ani de zile”. Înainte de a fi numit pe funcţia de la Botoşani, Marius Postolache a fost director general adjunct la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Nord – Est, căruia i se subordonează oficiile judeţene din Moldova. acolo a fost numit tot fără concurs şi a trebuit să părăsească postul pentru că titularul s-a întors din concediu de… paternitate. După Diana Câmpanu, director interimar la OJFIR Botoşani a fost un lucrător din Alba, pentru ca în luna iulie să îi vină şi rândul botoşăneanului Marius Postolache.