Evenimentul Zilei > Sport > Un „fluieraș” român la finala Ligii Campionilor. Încă o șansă
Un „fluieraș” român la finala Ligii Campionilor. Încă o șansă

Un „fluieraș” român la finala Ligii Campionilor. Încă o șansă

Cunoscutul arbitrul român Ovidiu Haţegan a fost delegat arbitru de rezervă la finala Ligii Campionilor care se a disputa, duminică, la Lisabona, între formaţiile PSG şi Bayern Munchen.

 

Informația a fost făcută public pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Centralul român se alătură ca al patrulea oficial brigadei conduse de italianul Daniele Orsato, cel care va fi ajutat la cele două tuşe de conaţionalii Lorenzo Manganelli şi Alessandro Giallatini.

În camera VAR se vor afla alţi 4 arbitri: Massimiliano Irrati (arbitru VAR), Marco Guida (asistent VAR), ambii din Italia, Alejandro Hernandez (asistent VAR) şi Roberto Diaz Perez (asistent VAR responsabil cu identificarea poziţiilor afară din joc).

Finala dintre PSG şi Bayern, care va decide câştigătoarea celei mai importante competiţii europene la nivel de club, este programată duminică, 23 august, de la ora 22:00, pe stadionul Da Luz din Lisabona.

În urmă cu câteva zile, UEFA renunțase la Ovidiu Hațegan, după ce inițial l-a selectat pentru participarea la turneul Final 8 Europa League și părea că sezonul s-a încheiat pentru arădean. Forul continental a anunțat însă, că românul va fi arbitru de rezervă la finala UEFA Champions League.

UEFA a decis, după faza sferturilor de finală, că Ovidiu Hațegan nu va mai participa la niciunul dintre meciurile rămase de disputat în turneul Final 8 din Europa League. Singura apariție a românului în Germania a fost ca arbitru de rezervă la duelul dintre Wolverhampton și Sevilla. Forul continental l-a înștiințat pe centralul arădean că va fi prezent la partida care va încheia sezonul european.

Hațegan va fi arbitru de rezervă la finala UEFA Champions League dintre PSG și Bayern Munchen. Ultimul joc al sezonului va fi condus de la centru de italianul Daniele Orsato.

Finala UEFA Champions League, Bayern Munchen – PSG, se va disputa duminică, de la ora 22:00, pe Estadio da Luz din Lisabona.Cel mai bine cotat arbitru român al momentului, Ovidiu Hațegan, a condus o singură partidă europeană după declanșarea pandemiei. Centralul din Arad a condus manșa secundă a sferturilor de finală din UEFA Champions League, dintre Bayern Munchen și Chelsea. În total, Hațegan a fost delegat la 8 meciuri internaționale printre care și Valencia – Atalanta, scor 3-4, scrie digisport.ro.

Ultimul arbitru din România care a condus o finală de cupă europeană este Ion Crăciunescu. Vâlceanul s-a aflat la centru la meciul Ajax – AC Milan 1-0, în actul final din Champions League, în sezonul 1994-1995.