Evenimentul Zilei > Actualitate > Un finanțator din fotbalul românesc amenință: „În ceea ce mă privește, eu nu mai investesc absolut nimic”
Un finanțator din fotbalul românesc amenință: „În ceea ce mă privește, eu nu mai investesc absolut nimic”

Un finanțator din fotbalul românesc amenință: „În ceea ce mă privește, eu nu mai investesc absolut nimic”

Ionuț Negoiță, finanțatorul echipei Dinamo, a amenințat că se retrage, dacă nu se va clarifica problema stadionului din Ștefan cel Mare.

Ionuț Negoiță, patronul echipei Dinamo, a vorbit despre problema stadionului din „Groapă”, care nu poate intra în planul de renovare, pentru Euro 2020. Omul de afaceri a spus că el și-a făcut treaba la echipă, iar discuțiile despre starea arenei îl depășesc. Negoiță a precizat că ia în calcul să se retragă, dacă stadionul Dinamo nu va fi refăcut.

„Clubul Dinamo este proprietatea statului. Este un privat care nu vrea să dea drept statutul să construiască un stadion. Nu am luat legătura cu domnul Badea. Mă interesează foarte mult ce se întâmplă cu stadionul Dinamo. Consider că Dinamo nu poate avea viitor fără a avea casa lui, nu neapărat proprietate, că nu este cazul, la care să plătim chirie cum plătim şi acum, la un stadion din anii '60. Doamna ministru a fost foarte receptivă şi e foarte interesată să rezolve aceste probleme. Suporterii sunt şi ei interesaţi şi au solicitat şi ei acest lucru. S-a discutat despre ceea ce se întâmplă, despre stadiul negocierilor. Înţeleg că au tot aşteptat din partea acelei asociaţii care are drept de folosinţă o hârtie care să dea libertatea pentru a se construi stadionul. A venit o hârtie, că suntem de acord să renunţăm la drepturile noastre cât timp se construieşte stadionul. Mai pe româneşte, construiţi voi stadionul pe terenul statului şi îl folosim noi, nişte privaţi. Nimeni nu îşi asumă lucrul ăsta. Riscăm să nu se construiască stadion la Dinamo, pentru că cineva are un drept de folosinţă foarte dubios. Se vor iniţia din nou întâlniri pentru a primi acel accept de a debloca. Bineînţeles, Compania Naţională de Investiţii nu îşi va da acceptul să finanţeze o aşa investiţie, fără a avea un obiectiv lipsit de sarcini. Nu s-a schimbat cu aproape nimic. Cei de la minister sunt implicaţi, dar riscăm să nu avem stadion, pentru că cineva se consideră mai presus de lege. În condiţiile în care există o plângere penală de peste 30 de zile, nu s-a întâmplat nimic. Nu s-a deblocat situaţia. Singurul lucru pe care îl pot spune este că dacă nu se construieşte un stadion pe care să plătim chirie, ca acum, dar să fie al lui Dinamo, să avem condiţii decente, practic nu mai avem viitor. În ceea ce mă priveşte, eu nu mai investesc absolut nimic”, a spus Negoiță.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News