”Facem apel la guvernul grec să-l localizeze pe Xiros şi să-l aducă din nou în închisoare”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, Jennifer Psaki, reafirmând că ”SUA şi Grecia sunt parteneri în lupta împotriva terorismului sub toate formele sale” şi că cele două ţări ”cooperează strâns pentru combaterea celor care au recurs la violenţă în încercarea de a-şi atinge obiectivele”.

Potrivit declaraţiilor lui Jennifer Psaki, ”organizaţia teroristă 17-N a ucis cinci angajaţi ai misiunii (diplomatice şi consulare) americane” din Grecia.

Poliţia elenă a lansat marţi o operaţiune de prindere a lui Xiros (56 de ani), care nu s-a mai prezentat la postul de poliţie din Halkidiki (nord) după o eliberare temporară de nouă zile.
El trebuie să execute mai multe pedepse cu închisoarea pe viaţă pentru că a fost unul dintre ”trăgătorii” organizaţiei criminale, desfiinţată în 2002.

Despre organizaţia 17-N, cu o ideologie marxistă presărată cu naţionalism şi antiamericanism, s-a auzit prima dată în 1975, odată cu asasinarea lui Welch. Ea a revendicat în total 23 de asasinate şi circa 10 atentate. Şi-a luat numele de la revolta studenţească împotriva dictaturii coloneilor (1967-1974) înăbuşită la Atena pe 17 noiembrie 1973.