Pe data de 22 martie, episcopul Glenn a avut o premoniție și a vorbit în timpul slujbei despre faptul că nu se teme de Covid19 și că voia lui Dumnezeu este mai mare decât puterea virusului. În ultimul său serviciu evanghelic, episcopul Gerald O. Glenn și-a adunat congregația la Biserica Evanghelică din Richmond, pentru a demonstra că nu îi este teamă. „Cred cu tărie că Dumnezeu este mai mare decât acest virus temut. Puteți spune tuturor despre asta”, a spus episcopul.

Episcopul a încălcat toate normele sanitare din SUA, care interzic adunări mai mari de zece persoane. Mai mult, e al promis să țină biserica deschisă, cu două excepții, în cazul în care va fi închis pentru nesocotirea ordinelor autorităților SUA sau va internat în spital. ”Sunt esențial. Oamenii au nevoie de un predicator care să le spună cuvântul Domnului”.

Cu toate acestea, episcopul a contactat boala și a fost internat de urgență. Deși medicii au depus eforturi mari pentru a-l salva pe episcopul Glenn, acesta a murit din cauza insuficienței respiratorii. Rudele episcopului au lansat un apel către americani să rămână în case și să păstreze regulile de distanțare socială. ”Îi rog pe oameni să înțeleagă gravitatea și seriozitatea acestui lucru, pentru că oamenii trebuie să înțeleagă că nu este vorba doar despre noi, ci despre toți cei din jurul nostru”, a spus un apropia al episcopului.