Evenimentul ZileiPoliticaUn deputat liberal INVITĂ în PNL tinerii care au ieșit la PROTESTE

Un deputat liberal INVITĂ în PNL tinerii care au ieșit la PROTESTE

Un deputat liberal INVITĂ în PNL tinerii care au ieșit la PROTESTE
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a lansat o invitație tinerilor care au participat la protestele împotriva grațierii, amnistiei și modificarea codurilor penale prin OUG să se înscrie în partid. Liberalul consideră că aceasta este "marea şansă pentru revigorarea PNL este capacitatea de a aduce alături de noi tinerii implicaţi civic în aceste zile".

"Rezistenţa societăţii civile în aceste zile împotriva dorinţei PSD de a destructura sistemul de justiţie este excepţională. Fără această rezistenţă – şi fără eforturile preşedintelui Iohannis – statul de drept ar fi fost deja grav afectat. Aflat într-un moment decisiv de reformă internă, dispus să îşi asume erorile trecutului, Partidul Naţional Liberal are – în viziunea mea – datoria de a invita tinerii care se implică civic în aceste zile să-i alăture pentru a pune umărul la renaşterea acestui mare partid al dreptei. Ei sunt bineveniţi in PNL. Numai oameni ca ei pot schimba în mod profund partidul. Ne place sau nu, înscrierea într-un partid politic reprezintă cea mai înaltă si mai stabilă formă de participare publică. Erorile pe care formaţiunile consacrate le-au făcut de-a lungul timpului pot fi îndreptate numai izolând în partid, prin implicare masivă, personajele compromise moral. Ascensiunea unor personaje de tipul Liviu Dragnea sau Victor Ponta nu ar fi fost posibilă dacă cei pregătiţi şi dinamici din generaţiile noastre ar fi făcut politică", a transmis Raețchi într-un comunicat de presă.

Ovidiu Raeţchi a mai spus că implicarea tinerilor din societatea civilă poate ajuta semnificativ procesul de reformă internă al PNL.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Cu o clasă politică bine-intenţionată şi curată, episoade care ar fi putut marca România pentru următorii 10 ani cum a fost Marţea Neagră sau cum se anunţă a fi ordonanţele graţierii, nu ar mai fi avut loc. Este esenţial pentru procesul de modernizare şi reformă internă al PNL ca tineri din societatea civilă să devină membri de partid şi, pe termen mediu şi lung, să dorească să acceadă în forurile de conducere ale partidului. Convenţia PNL va reprezenta o nouă oportunitate pentru ca tinerii din partid să arate cum pot contribui la relansarea partidului şi la opoziţia fermă, tranşantă, argumentată la PSD", a explicat deputatul liberal.

Liderii judeţeni ai PNL se întâlnesc duminică cu președintele interimar al PNL Raluca Turcan şi cu secretarul general interimar Marian Petrache pentru a se pune de acord asupra modalităţii de organizare a alegerilor interne. 

Liberalii sunt divizaţi în două tabere, pe falia care desparte vechiul PNL de vechiul PDL, scrie news.ro. În vreme ce câţiva dintre foştii democrat-liberali, reuniţi în jurul lui Vasile Blaga, fac presiuni pentru organizarea rapidă a congresului, vechii liberali vor alegeri în organizaţiile judeţene mai întâi şi apoi la centru, ceea ce ar împinge organizarea congresului spre finalul lunii mai sau începutul lui iunie.

 


Accesează: