Evenimentul Zilei > Monden > Un celebru creator de modă francez va susține ultima sa prezentare din carieră
Un celebru creator de modă francez va susține ultima sa prezentare din carieră

Un celebru creator de modă francez va susține ultima sa prezentare din carieră

Chiar în plină desfășurare a evenimentului „Săptămâna Modei”, creatorul francez Jean-Paul Gaultier (67 de ani) și-a anunțat retragerea din lumea modei.

Jean-Paul Gaultier va renunța, așadar, la modă după o carieră de 50 de ani. Acesta a anunțat, prin intermediul unei postări video, că ultima sa prezentare haute-couture va avea loc pe 22 ianuarie şi că se va dedica unui nou proiect cu legendara sa casă de modă.

On January 22nd, I will be celebrating my 50th anniversary in fashion with a major Couture fashion show at the Châtelet…

Publicată de Jean Paul Gaultier pe Vineri, 17 ianuarie 2020

„Mulţi dintre prieteni vor fi prezenţi la această prezentare. Ne vom distra până foarte, foarte târziu (în noapte). Gaultier Paris va continua. Houte-couture va continua. Am un nou concept”, a anunțat stilistul francez.

Jean-Paul Gaultier și-a făcut debutul în lumea modei lângă Pierre Cardin, și a reușit să înființeze brandul care-i poartă numele în 1982. Între anii 2003 și 2010 a fost directorul de creație pentru femei pentru casa de modă Hermes.

„Nu mă gândesc la modă ca la o artă. Moda ar trebui să fie superficială. Este adevărat că te poţi exprima puţin prin intermediul modei şi poţi transmite mesaje, dar nu este ca muzica, care te pătrunde. Muzica este ceva foarte frumos şi reprezintă o nevoie, cum este aceea de a mânca”, a mai spus Gaultier.