Evenimentul Zilei > International > Un bombardier rus s-a prăbuşit în estul Rusiei | VIDEO
Un bombardier rus s-a prăbuşit în estul Rusiei | VIDEO

Un bombardier rus s-a prăbuşit în estul Rusiei | VIDEO

Un bombardier Su-25 s-a prăbușit miercuri dimineață în regiunea Primorie (Siberia de Est) în timpul unui zbor de rutină într-o zonă rezidențială, relatează agențiile ruse de presă.

Avionul militar a căzut pe un domeniu privat, dar la sol nu s-au raportat distrugeri majore, în timp ce pilotul a reușit să se catapulteze, iar viața lui nu este în pericol, potrivit agenției de presă TASS.

Locul accidentului a fost izolat, iar pompierii încercau să stingă incendiul izbucnit după ce avionul a explodat la impactul cu solul și a distrus două magazii. Avionul militar s-a prăbușit în urma unei defecțiuni la un motor în timpul unui zbor de antrenament, pe când pilotul încerca să efectueze manevra de aterizare.

"Avionul zbura și, dintr-odată, fără niciun motiv aparent, a început să cadă", au relatat martori pentru agenția locală de presă PrimaMedia.

Avionul militar nu avea la bord muniție, a precizat serviciul de presă al armatei, adăugând că o Comisie pentru securitatea zborurilor din cadrul forțelor aeriene ruse se va deplasa la locul accidentului.

Pilotul Su-25 a făcut totul pentru ca avionul să nu cadă deasupra clădirilor de locuit, a indicat la rândul său un responsabil local, Vladimir Siomkin, pentru agenția de presă din Primorie.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: