Un bărbat s-a ales cu peste 100.000 de dolari. Ce a găsit în beciul casei după 50 de ani. Foto

Un bărbat s-a ales cu peste 100.000 de dolari. Ce a găsit în beciul casei după 50 de ani. Foto

Un bărbat s-a ales cu peste 100.000 de dolari după ce a găsit în beciul casei un lucru uitat de el. Mica comoară a fost cumpărată cu 250 de dolari în anii 1970.

Un bărbat din California a vândut o sticlă rară cu vin pe care o păstrase în beciul casei. Mark Paulson a spus că a cumpărat băutura cu 250 de dolari în anii 70, dar a uitat de ea. Mark Paulson a cumpărat o sticlă de vin Domaine de la Romanée-Conti La Tâche, iar timp de zeci de ani a păstrat-o într-o cutie de carton în subsolul casei sale.

Paulson a cumpărat sticla cu vin în 1971 şi a plătit 250 de dolari

„În toți acești ani a stat în subsolul casei. Nu m-am gândit niciodată atât de mult la asta”, a spus bărbatul. În luna martie, sticla de vin a ajuns la o licitație specializată, unde era de așteptat să se vândă cu o sumă cuprinsă între 50.000 și 80.000 de dolari, potrivit casei de licitații Bonhams Skinner.

Mark Paulson ținând în mână sticla de Domaine de la Romanée-Conti La Tâche din 1971 și nepotul său la sfârșitul anilor 1970.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numai că, sticla cu vin s-a vândut cu 106.250 de dolari: „Am fost șocați. Eram pur și simplu uluiți, nu am putut spune nimic. Ne-am îmbrățișat și am zâmbit”, a mai povestit bărbatul .

Sticla de trei litri este excepțional de rară

Când a cumpărat sticla de trei litri de vin, Mark Paulson lucra ca pictor comercial, dar avea un anumit interes pentru vinurile rare. Roger Brandt, un prieten și un fin cunoscător al vinurilor, pe care Paulson l-a cunoscut la o degustare de vinuri din San Francisco, l-a convins să cumpere o sticlă de La Tâche, pentru că e „un lucru care se întâmplă o dată în viață”.

Conform casei de licitații Bonhams Skinner, aproximativ 1.300 de cutii cu La Tâche sunt produse anual, iar cele mai multe sticle au 750 ml. În decursul anilor, foarte puține sticle de 3 litri au fost îmbuteliate cu acest sortiment.

Sticla este Dublu Magnum Jeroboam

În ciuda reputației sale, Paulson nu a găsit niciodată ocazia potrivită pentru a deschide sticla cu vin, iar nici atât deoarece a vândut-o la un preţ neașteptat de mare.

Mai exact, inițial, Mark Paulson se gândea să aștepte o ocazie specială ca să desfacă sticla de vin, dar aceasta nu s-a ivit. În cele din urmă, bărbatului i-a venit ideea să o vândă. Fiul lui Paulson a găsit un articol despre Bonhams Skinner, care în octombrie 2022, a vândut o sticlă similară de vin cu aproximativ 80.000 de dolari, iar el a obţinut peste 100.000 de dolari, scrie insider.com.