Un milion de euro este despăgubirea cerută de un soțul unei dintre victimele accidentului de la Spitalul Victor Babeș
Bărbatul a depus plângere penală şi vrea ca responsabilii să fie pedepsiţi, sperând ca astfel de nenorociri să nu se mai întâmple. Soțul victimei povestește că de la singurul telefon care a anunțat decesul, și care, de altfel, nu a oferit prea multe explicații, familia nu a mai primit nicio veste de la stat.

Stere Popescu își amintește bine de cum a început calvarul și timp ce povesteşte cum a pierdut-o. La începutul lunii aprilie toți membri familiei s-au îmbolnăvit de COVID şi au fost duși la spital.

„La Victor Babeş, o doamnă m-a consultat şi a zis că nu au locuri de barbați și am lăsat-o pe soție. Pe mine m-a dus la spitalul județean”, a povestit bărbatul, pentru News Hour with CNN.

Bărbatul a aflat de tragedie de la televizor

Cei doi soţi au putut să țină legătura și timp de trei zile  au vorbit în fiecare zi la telefon. Până când, în data de 11, când soţia sa i-a mărturisit că se simte mai rău şi că va fi pusă pe oxigen. Iar în ziua fatidică de 12 aprilie, Stere Popescu a aflat de tragedie de la televizor.

„Dimineața mi-a dat fiica mea telefon să îmi spună că a decedat soția. Fiica mea era în spital, nepoata, și atunci am intrat într-o panică foarte mare”, a mai explicat Stere Popescu.

Din cauză că toată familia era în spital, Silvia Popescu a fost înmormântată de un văr, cu cei dragi departe de ea. Nu s-a primit niciun telefon, niciun ajutor de la stat, nicio explicație. Silvia Popescu a devenit doar un alt număr pe lista celor decedați în tragediile care au avut loc în timpul pandemiei și pentru care până acum nu a răspuns nimeni.