Un băiat în vârstă de 12 ani a murit într-un accident auto. Valeriu Răileanu era campion la ciclism

Un băiat în vârstă de 12 ani a murit într-un accident auto. Valeriu Răileanu era campion la ciclism

Un băiat în vârstă de 12 ani a murit în urma unui accident rutier, în Botoșani. Valerian Răileanu era campion la ciclism, la juniori. Tatăl copilului a fost cel care a făcut anunțul privind decesul fiului său.

Valeriu Răileanu se afla pe un drum din localitatea Stăuceni, Botoșani, alături de un prieten. Cei doi au fost loviți de un șofer neatent care a făcut o manevră interzisă. Ulterior, cei doi băieți au ajuns la spital, amândoi în stare gravă. În cele din urmă Valerian a murit. Cel care a anunțat moartea băiatului de 12 ani a fost chiar tatăl lui, angajat al Direcției Generale Mobilitate Urbană din Chișinău.

Apropiații lui Valerian știau că băiatul era campion la ciclism în Republica Moldova, țara de unde familia sa era originară. Alianța Biciclete Chișinău au transmis un mesaj de condoleanțe pentru familia lui Valerian. „Este o tragedie enormă care ne lasă fără putere și fără cuvinte. El și colegul lui au fost loviți în timp ce mergeau pe biciclete pe șoseaua Stăuceni trei zile în urmă, de un automobil care a efectuat o manevră ilegală de depășire pe partea dreaptă. Trimitem sincere condoleanțe familiei”, este mesajul postat pe Facebook de organizație.

Va fi organizat un protest pentru moartea lui Valerian

Foarte multe persoane au fost revoltate de decesul tragic al lui Valeriu. Multe organizații de bicicliști chiar au anunțat că vor organiza un eveniment care va reprezenta o „mobilizare masivă a tuturor bicicliștilor și o acțiune de protest fără precedent”. Nu este primul incident de acest gen care s-a întâmplat în ultima perioada în România. Un accident grav s-a petrecut pe drumurile din Botoșani, în urmă cu o săptămână.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un motociclist în vârstă de 32 de ani a provocat un accident pe drumul Vorona – Botoșani, la ieșire din localitatea Mesteacăn. Tânărul nu a fost atent și a intrat pe contrasens într-o curbă. Ulterior, el a lovit un autoturism care se deplasa regulamentar din sens opus. Șoferul mașinii este o tânără de 25 de ani, care a ajuns la spital.

Motociclistul a fost supus testării cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat că bărbatul avea o alcoolemie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Analizele tinereu au arătat că ea nu s-a urcat sub influența băuturilor alcoolice la volan. „Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și pentru stabilirea cu exactitate a modului în care s-a produs evenimentul”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani, potrivit FANATIK.