Evenimentul Zilei > Sport > Lumea sportului din Italia este în doliu. Un celebru ciclist a fost călcat de un camion și a murit pe loc
Lumea sportului din Italia este în doliu. Un celebru ciclist a fost călcat de un camion și a murit pe loc

Lumea sportului din Italia este în doliu. Un celebru ciclist a fost călcat de un camion și a murit pe loc

Davide Rebellin a fost un ciclist de renume în Italia. Sportivul s-a restras recent din activitatea competițională. El a fost victima unui tragic accident care s-a produs astăzi, 30 noiembrie.

Ciclistul italian Davide Rebellin a murit la vârsta de 51 de ani. Sportivul a fost victima unei coliziuni mortale cu un camion. Accidentul a avut loc în timp ce se antrena cu bicicleta în Montebello, lângă orașul Vicenza. Impactul mortal s-a produs miercuri, 30 noimebrie, la ora locală 11:00, dar anunțul a fost făcut abia în această după-amiază.

Rebellin a fost poreclit „Il Piadoso”. El s-a retras recent din ciclismul profesionist. Pe parcusul careieri sale, italianul are un record remarcabil de 61 de victorii. Un moment important din cariera ciclistului a fost când în 2008 a fost acuzat că s-a dopat. Moartea lui Rebellin este cercetată de autorități. În plus, poliția a raportat că șoferul camionului a plecat de la locul faptei. Totuși, nu se știe dacă a făcut acest lucru intenționat sau dacă nu a observat că a produs un accident. Rebellin a murit instantaneu din cauza coliziunii fatale.

Celebrul ciclist Davide Rebellin a fost acuzat de dopaj

Rebellin s-a retras în urmă cu doar o lună din ciclismul profesionist după o carieră sportivă de 30 de ani. „Il Piadoso” și-a petrecut ultimii ani ai carierei în echipe de clasa inferioară după ce a fosr acuzat de dopaj la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008. În plus, ciclistului i-a fost retrasă medalia de argint din cursa câștigată de Samuel Sánchez.
Sportivul și-a început cariera cu echipa GB-MG în 1992 și a fost unul dintre cei mai recunoscuți cicliști în anii 2000. Cu echipa Gerolsteiner (2002-2008) a obținut cele mai mari succese profesionale. După ce sancțiunea de dopaj a expirat, Rebellin a revenit în ciclismul profesionat. El a făcut parte din mai multe echipe de nivel inferior precum Miche-Guerciotti  (2011), Meridiana Kamen Team (2012, 2019 și 2020), CCC Polsat (2013 – 2016), Kuweit (2017), Sovac (2018).
Cele mai importante victorii ale sale sunt cele înregistrate La Fleche Wallonne, la Liège și la Amstel Gold Race. De asemenea, el a obținut victorii generale în turnee de etape precum Paris, Nisa și Tirreno. Revellin a participat la Jocurile Olimpice din 1992 care au avut loc la Barcelona și în care a fost cheia victoriei compatriotului său Fabio Casartelli, notează Ciclo21.com.