Un antrenor legendar susține revoluția propusă în fotbal: organizarea Campionatului Mondial la doi ani

Un antrenor legendar susține revoluția propusă în fotbal: organizarea Campionatului Mondial la doi ani

Începe să prindă contur propunerea lui Arsene Wenger, organizarea Campionatului Mondial o dată la doi ani, iar printre susținători se numără și Pep Guardiola.

Pep Guardiola, antrenorul echipei Manchester City, face parte din grupul oamenilor de fotbal care sunt pentru organizarea Cupei Mondiale din doi în doi ani. Spaniolul a afirmat că nu trebuie pusă la zid o astfel de idee, relansată recent de Arsene Wenger, actualul director pentru dezvoltarea fotbalului din cadrul FIFA, care a propus un turneu de cea mai înaltă calitate, în opinia sa.

Tehnicianul spaniol, care a afirmat mereu că visul său este să conducă la un moment dat o echipă naţională, salută această dorinţă de inovaţie şi propunerile prin care FIFA vrea să reducă numărul meciurilor de calificare, să le grupeze într-o singură lună şi să organizeze Cupa Mondială la fiecare doi ani, începând din 2028, conform Agerpres.

Pep Guardiola ar fi de acord cu ideea unui Mondial la doi ani

„Îmi place întotdeauna când există idei noi de comentat. Acest propuneri nu trebuie incriminate. Cluburile şi ligile îşi apără poziţia lor, FIFA pe a sa, la fel şi UEEA” a declarat Pep Guardiola.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cupa Mondială este incredibilă, e cel mai mare turneu şi, ca spectator, îmi place mereu să-l urmăresc. Dacă aş putea să-l văd la fiecare doi ani, ar fi frumos. Sunt pe deplin de acord cu Arsene Wenger că, în cazul în care nu o va face Cupa Mondială, o va face o altă competiţie. El a propus un turneu de cea mai înalt calitate”, a mai precizat spaniolul.

Pep Guardiola a dorit să menţioneze însă şi perioadele de repaus de care au nevoie jucătorii şi cum îi afectează creşterea numărului de meciuri şi de turnee.

„Vrem să jucăm fotbal şi să ne bucurăm de el, dar trebuie să reducem”

„Timp de unsprezece luni sunt meciuri, meciuri şi meciuri. Înainte erau patru sau cinci săptămâni de presezon, acum sunt doar zece zile. Vrem să jucăm fotbal şi să ne bucurăm de el, dar trebuie să reducem. Este prea mult. Nu spun că trebuie să se elimine meciurile internaţionale, cele din Liga Campionilor sau Premier League, dar trebuie să se găsească o soluţie”, a mai spus Guradiola.

Și brazilianul Ronaldo a spus că este de acord cu această propunere revoluționară, el precizând că Messi sau Cristinao Ronaldo și-ar dori să aibă mai multe ocazii ca să câștige trofeul.