Evenimentul Zilei > Social > Un alt mare necaz pentru omenire. Avioanele și pasagerii vor fi afectați direct
Un alt mare necaz pentru omenire. Avioanele și pasagerii vor fi afectați direct

Un alt mare necaz pentru omenire. Avioanele și pasagerii vor fi afectați direct

Vor fi probleme din cauza schimbărilor climatice, iar avioanele vor resimți din ce în ce mai des turbulențe, care vor duce la rănirea pasagerilor.

Printre problemele deja cunoscute și discutate la nivel mondial, încălzirea globală va crea și un alt mare necaz. Conform unui studiu, din cauza schimbărilor climatice zborul cu avionul va fi supus tot mai multor riscuri. Aparatele de zbor vor avea de-a face cu turbulențe din ce în ce mai des, iar asta va duce la răni provocate pasagerilor. Va fi efectul resimțit într-o mașină care merge pe un drum plin de gropi.

De asemenea, va crește va crește timpul călătoriilor și asta va avea efect și asupra consumului de combustibil. Se estimează că suma totală va crește cu 3 miliarde de dolari în fiecare an.

Mari probleme înregistrate recent cu mai multe aeronave. 22 de oameni au fost răniți din cauza turbulențelor

Deja a crescut numărul turbulențelor care marchează zborurile. Problema este că ele nu pot să fie detectate de radare, așa că sunt de neevitat. Recent, un Boeing 777, care decolase de pe aeroportul din Milano, a fost avariat de grindină.

La Cluj-Napoca, un zbor a fost dat peste cap și a întârziat peste 20 de ore din cauza vremii extreme, care a pus mari probleme, iar un avion al companiei Singapore Airlines a avut o aterizare periculoasă în Mumbai, la începutul acestei săptămâni. Din cauza turbulențelor, 22 de oameni au fost răniţi.

„Odată cu schimbările climatice, evoluează și tehnologia. Turbulențele nu sunt chiar așa de imprevizibile”

Despre acest subiect a vorbit Cătălin Prunariu, director general la Tarom, fiul fostului astronaut Dumitru Prunariu. „Odată cu schimbările climatice, evoluează și tehnologia. Turbulențele nu sunt chiar așa de imprevizibile. Ca piloți, avem datoria să analizăm toate datele meteo. Orice schimbări generează costuri. Grindina e asociată cu o furtună, nu cu o turbulență. Drumul spre Spațiu a început cu mulți ani în urmă, dar ce vedem acum e partea de marketing”, a declarat Cătălin Prunariu, la Aleph News.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: