Evenimentul Zilei > Monden > Un alt artist a decedat! Lumea muzicii e copleșită de lacrimi. „Avem inimile frânte de durere”
Un alt artist a decedat! Lumea muzicii e copleșită de lacrimi. „Avem inimile frânte de durere”

Un alt artist a decedat! Lumea muzicii e copleșită de lacrimi. „Avem inimile frânte de durere”

O veste cruntă a lovit, din nou, lumea muzicală. În urmă cu două zile, cântărețul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață. Ca de nicăieri, un alt anunț a cutremurat artiștii, însă de această dată la nivel internațional. Este vorba despre unul dintre membrii fondatori ai celebrei trupe de reggae UB40. 

Lumea artistică a fost lovită de o veste fulger! Astro, pe numele real Terence Wilson, unul dintre membrii fondatori ai trupei britanice UB40 a murit. Bărbatul a cântat alături de membrii echipei până în anul 2013, când a făcut trecerea la o altă trupă muzicală. Anunțul a fost făcut pe pagina de Twitter a grupului muzical actual.

Astro, unul dintre fondatorii trupei muzicale UB40, a murit

„Suntem complet devastați și cu inimile frânte de durere vă anunțăm că mult iubitul Astro al nostru a murit astăzi, după o scurtă suferință. Lumea nu va mai fi niciodată la fel fără el”, a transmis grupul muzical UB40 featuring Ali Campbell & Astro pe pagina oficială de Twitter.

Terence Wilson ar fi decedat din cauza unei boli de scurtă durată, potrivit declarațiilor oferite CNN.

Succesul înregistrat de trupa UB40

Trupa muzicală UB40 a devenit celebră, în anii 1980, în urma pieselor de mare succes, printre care se numără „Red Red Wine” şi „Can’t Help Falling In Love”. Un cover realizat de grupul în cauză la piesa „Red Red Wine” din repertoriul lui Neil Diamond l-a lansat pe culmile celebrității. Piesa s-a vândut atunci în peste 100 de milioane de copii la nivel global.

Terence Wilson, cunoscut sub numele de scenă Astro, a fost unul dintre membrii fondatori ai trupei muzicale, înființate în anul 1978 la Birmingham. Denumirea sa – UB40 – face trimitere la un formular utilizat în Marea Britanie pentru a intra în posesia indemnizației de șomaj, anume „Unemployment Benefits, Form 40”.

„Ne-a fost mai greu să scriem cântece de dragoste decât versuri militante, pentru că era mult mai ușor să scrii despre lucruri la care ai fost martor sau despre care ai citit. Ni se părea firesc”, spunea, într-un interviu, Astro, comentând muzica pe care trupa britanică o producea. „Am trecut prin aceeași procedură ca majoritatea oamenilor de culoare la sfârșitul anilor ’70”, a declarat artistul, amintindu-și de „legea suspiciunii” care permitea „săptămânal” ca poliția să aresteze oameni care erau considerați că se comportă suspect – adesea sub pretexte rasiste.

Potrivit unei poziții recente ale artistului Jimmy Brown, trupa UB40 ar fi fost chiar ținută sub supraveghere de către Serviciile de informații britanice.

„MI5 ne-a pus telefoanele sub ascultare şi ne-a monitorizat locuinţele. Noi nu plănuiam o revoluţie, dar dacă ar fi avut loc o revoluţie, ştiam de ce parte ne vom afla”, a declarat Jimmy Brown.