Evenimentul Zilei > Sport > Umilință pentru Naționala feminină de handbal a României. Obiectivul anunțat de selecționer s-a dus pe apa sâmbetei
Umilință pentru Naționala feminină de handbal a României. Obiectivul anunțat de selecționer s-a dus pe apa sâmbetei

Umilință pentru Naționala feminină de handbal a României. Obiectivul anunțat de selecționer s-a dus pe apa sâmbetei

Naționala de handbal a României a pierdut jocul cu Suedia, disputat luni seară, la Campionatul Mondial din Spania, cu scorul de 30-34. Nordicele s-au calificat în „sferturi”.

Naționala feminină de handbal a României a înregistrat, luni, un nou eșec la Campionatul Mondial găzduit de Spania. Prima reprezentativă a evoluat în ultimul meci al Grupelor Principale împotriva Suedia, iar reprezentativă nordică s-a impus cu scorul de 34-30 (19-14). Formația pregătită de Adrian Vasile nu mai avea șanse de calificare în sferturile de finală ale turneului.

Naționala de handbal a ratat obiectivul pe care îl anunțase selecționerul Adrian Vasile

O victorie contra suedezelor le-ar fi dus pe „tricolore” în seria locurilor 9-12. Dar, după eșecul de luni seară, România va încheia turneul mondial în zona 13-16. Obiectivul pe care îl anunțase selecționerul Adi Vasile era clasarea pe locul 10. Așadar, naționala bifează o contraperformanță la Mondialul din Spania.

De partea cealaltă, Suedia avea nevoie de o victorie la diferență de cel puțin trei goluri pentru a nu mai depinde de rezultatul celuilalt meci din grupă, Olanda – Norvegia. Obiectivul a fost îndeplinit, așa că suedezele merg în „sferturi”.

Paradoxal, deși partida a fost câștigată de Suedia, cea mai bună jucătoare a fost desemnată românca Cristina Laslo.

După victoria obținută de România, împotriva reprezentativei din Puerto Rico, selecționerul Adi Vasile vorbea despre necesitatea schimbării formatului competiției.

„Cu modalitatea asta de a face un Mondial, e foarte complicat să înţelegi care îţi este locul cu adevărat”

„Fără să desconsider vreo echipă, dar e o diferenţă foarte mare să joci împotriva naționalei Puerto Rico, apoi împotriva Suediei. Pentru noi, meciul cu Suedia va fi ultimul, din păcate, în competiţie, dar un meci în care o să fim cu totul acolo şi o să încercăm să-l câştigăm. La final voi trage o concluzie.

Cu modalitatea asta de a face un Mondial, e foarte complicat să înţelegi care îţi este locul cu adevărat. Locul nostru în primele opt echipe ar fi însemnat să scoatem una din campioana mondială, olimpică sau locul 4 de la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, spunea selecționerul naționalei de handbal feminin.