Umbrela care anunta ploaia

Umbrela care anunta ploaia

O companie americana a lansat pe piata umbrela inteligenta, care nu doar ii protejeaza pe posesorii ei de ploaie, ci ii si informeaza cand si unde va ploua.

Astfel, daca sunt anuntate precipitatii pentru urmatoarele 12 ore, manerul umbrelei produse de Ambient Devices transmite semnale luminoase, avertizand ca vremea se va inrautati, chiar daca in acel moment afara este cald si soare.

Ineditul dispozitiv poate oferi chiar o prognoza mai detaliata. In cazul in care respectivele semnale sunt slabe si intermitente, utilizatorul trebuie sa se astepte la o ploaie usoara.

Pe de alta parte, cand semnalele transmise sunt rapide si intense, avertismentul este clar: o posibila ploaie cu tunete, fulgere si vant puternic poate veni din senin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totul este posibil gratie unui receptor radio implantat in manerul umbrelei, care primeste date despre starea vremii de pe un site internet, prin intermediul unei retele apartinand Ambient Devices.

Dispozitivul are meritul de a face accesibil un anumit gen de informatie fara a apela, cum se procedeaza de obicei, la dispozitive complicate ori la navigarea pe internet, sustin oficialii companiei americane. Din boardul directorilor acesteia face parte si Nicholas Negroponte, initiatorul programului „Un laptop pentru fiecare copil”.

Americanii care vor sa stie cum va fi vremea au acum doua variante: fie dau 125  de dolari  pe o umbrela de la Ambient Devices, fie se limiteaza la clasicul privit pe fereastra, care e gratuit.