Evenimentul Zilei > Actualitate > ULUITOR! Sondajul cu susținere de 98% pentru legea denumirii țiganilor a fost ŞTERS de Societatea Academică Română
ULUITOR! Sondajul cu susținere de 98% pentru legea denumirii țiganilor a fost ŞTERS de Societatea Academică Română

ULUITOR! Sondajul cu susținere de 98% pentru legea denumirii țiganilor a fost ŞTERS de Societatea Academică Română

Un sondaj "pro sau contra revenirii la denumirea oficială de țigan pentru persoanele de etnie romă", publicat de Societatea Academică Română (SAR) la data de 14 mai şi care înregistrase răspunsuri "PRO" în proporţie de 98%, a fost şters.

În sondaj se cerea votul pro sau contra legii liderului PRU, deputatul Bogdan Diaconu, prin care să se revină la denumirea de "țigani" pentru persoanele de etnie romă, conform Libertatea.

Sondajul a fost însă de 98% în favoarea adoptării acestei legi. Din acest motiv, sondajul, care se afla postat AICI, a fost şters de pe site-ul organizației. Cu toate acestea, sondajul a rămas însă atât în printscreen-urile articolelor din presă care îl semnalau, cât și în memoria internetului.

Mai mult decât atât, la secţiunea de "Reviews" a paginii oficiale de Facebook a SAR s-au strâns, în timp record, referinţe extrem de negative, mai ales după ştergerea sondajului de pe site-ul Societăţii.

Proiect de lege al liderului PRU Bogdan Diaconu a atras un sprijin masiv din partea internauților, mii de comentarii pozitive și zeci de mii de like-uri pe reţelele de socializare unde a fost postat.

Sondajul nu mai poate fi găsit:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sondajul, după prima zi de la postare:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Secţiunea de "Reviews" pe pagina oficială de Facebook a SAR: