Evenimentul Zilei > Actualitate > Ultimele detalii despre funerariile prințului Philip. Cum va decurge ceremonialul
Ultimele detalii despre funerariile prințului Philip. Cum va decurge ceremonialul

Ultimele detalii despre funerariile prințului Philip. Cum va decurge ceremonialul

Funeraliile prințului Philip, duce de Edinburgh, se vor desfășura săptămâna viitoare, pe 17 aprilie, într-un cadru restrâns, la Capela St. George din Castelul Windsor.

Funeraliile prinţului Philip, duce de Edinburgh, vor avea loc pe 17 aprilie, sâmbăta viitoare. Ceremonia de funerarii se va desfășura la Capela St. George, din Castelul Windsor, cu începere de la ora locală 15:00. Anunțul a fost făcut de Palatul Buckingham.

Ceremonialul care „va reflecta” viaţa în serviciul public al soţului reginei Elisabeta a II-a Marii Britanii, au fost adaptate pe fondul pandemiei de coronavirus. Vor fi opt zile de doliu naţional înaintea funeraliilor, care nu vor fi funeralii de stat.

„Va fi ceea ce este cunoscut sub numele de funeralii regale ceremoniale. Planurile pentru funeralii sunt în mare măsură în concordanţă cu propriile dorinţe ale ducelui de Edinburgh”, a anunţat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham, citat de BBC.

Funeraliile au fost programate în Capela St. George

În prezent, corpul ducelui de Edinburgh este depus în prezent în capela privată de la Castelul Windsor. La 17 aprilie, sicriul va fi transferat la Capela St. George pentru slujba de înmormântare care va începe cu un minut de reculegere la nivel naţional.

Trupul neînsuflețit nu va fi expus și nici nu va exista o procesiune. Publicul nu va avea acces, iar ceremoniile vor avea loc exclusiv în perimetrul Palatului Windsor.

La sfârşitul serviciului religios, ducele de Edinburgh va fi depus în cripta regală din capela St George. Funeraliile vor fi transmise în direct de televiziuni. Doliul naţional va lua sfârşit la 17 aprilie. Familia regală va respecta două săptămâni de doliu regal.

Cum va decurge ceremonialul

Fiul cel mare al ducelui de Edinburgh şi totodată moştenitorul coroanei, prinţul Charles, dar şi alţi membri ai familiei regale vor participa la procesiunea care va însoţi sicriul prinţului Philip. Regina nu va lua parte, însă, la procesiune. Lista participanţilor va fi limitată la 30 de persoane, în conformitate cu măsurile luate de guvern, ceea ce înseamnă că participanţii – inclusiv regina – vor purta măşti.

Sicriul va fi transportat la Intrarea de Stat a Castelului Windsor, înainte de a fi depus în capela St George.

Detaşamente ale unei unităţi militare care a avut o relaţie specială cu prinţul Philip vor flanca scuarul din interiorul Castelului Windsor atunci când vor bate clopotele.

La ora locală 14:45, sicriul va fi transportat de la Intrarea de Stat a Castelului Windsor într-un Land Rover modificat special. Sicriul va fi primit în acordurile imnului national, iar consilieri pe probleme de apărare din cadrul Commonwealth-ului – Canada, Australia, Noua Zeelandă şi Trinidad şi Tobago – vor fi prezenţi în momentul în care sicriul va ajunge la capelă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.