Evenimentul Zilei > Social > Ultima conferință din acest sezon, la Teatrul Național București
Ultima conferință din acest sezon, la Teatrul Național București

Ultima conferință din acest sezon, la Teatrul Național București

Conferințele Teatrului național au ajuns la final de sezon. Duminică 29 noiembrie 2015, de la ora 11.00, la Sala ATELIER, este programată „Genealogia ca literatură”, susținută de Eugen Negrici.

„Conferința are ca subiect potențialul literar al «Ghenealoghiei familiei Cantacuzinilor» (lucrare încheiată de Mihai Cantacuzino la 1787). Tratată superficial sau ignorată de istoricii literari, «Ghenealoghia» este o narațiune încăpătoare de o incomparabilă bogăție a modurilor stilistice, așa cum va arăta, după un secol și mai bine, acea «arcă a lui Noe» care e romanul modern. Savuroasă prin amănuntele ei de viață, «Ghenealoghia» nu este numai cronica unei familii, ci și o cronică a familiei în care apar și se remarcă, pentru prima oară, în chip constant – ca personaje – femeile”, spune Eugen Negrici. După conferință, Eugen Negrici va da autografe pe cea mai recentă carte a sa, „Sesiunea de toamnă”, apărută în colecția „Jurnale și memorii” a Editurii Cartea Românească în 2015.

Eugen Negrici s-a născut la 28 noiembrie 1941, în Râmnicu Vâlcea. Este critic, istoric literar, profesor de literatură română contemporană la Facultatea de Litere, Universitatea din București. A publicat numeroase volume, multe fiind premiate.