Evenimentul Zilei > Actualitate > Uitaţi episodul „Ce faci, fă, Doina. Aveai chef de nişte inundaţii?” Avem altul. Prefectul de Bihor a ajuns de râsul internetului Video
Uitaţi episodul „Ce faci, fă, Doina. Aveai chef de nişte inundaţii?” Avem altul. Prefectul de Bihor a ajuns de râsul internetului Video

Uitaţi episodul „Ce faci, fă, Doina. Aveai chef de nişte inundaţii?” Avem altul. Prefectul de Bihor a ajuns de râsul internetului Video

Prefectul de Bihor, Dumitru Țiplea, a apărut într-o postare pe internet. În curând au început să „curgă‟ comentariile internauților.

Total relaxat și purtând pantaloni de costum și o cămaşă albă, Dumitru Țiplea a fost „plimbat” miercuri cu funicularul de la Tinca, care este folosit pentru măsurarea cotelor apelor de la stația hidrometrică.

Țelul declarat al prefectului a fost acela de a evalua pagubele făcute de viituri în județul Bihor. Dumitru Țiplea a devenit însă ținta ironiilor pe Facebook, după ce filmarea cu el la patru ace în funicular a devenit virală.

La cămașă albă, deasupra apelor

În filmarea făcută de angajaţii Apelor Române Crişuri  prefectul, în mod evident, nu participa propriu-zis la măsurarea cotelor. Iar ținuta, clar, nu era de lucru. Țiplea era îmbrăcat cu pantaloni de costum și cu o cămaşă albă, în totală disonanţă cu activitatea declarată de el. După ce a privit apele învolburate în timp ce un angajat de la ABA Crişuri învârtea manivela pentru a înainta funicularul, prefectul de Bihor s-a declarat mulțumit.

„Azi, împreună cu ABA şi ISU, am făcut inspecţia întregului bazin afectat. Acel dispozitiv este un funicular care se foloseşte de ABA Crişuri pentru măsurătorile zilnice ale cotelor râurilor”, a explicat Ţiplea, miercuri după-masă, în direct la Digi24. Cu acest prilej, prefectul a informat că debitul Crişului Negru, care în mod normal are 70 m/secundă, miercuri a crescut la 361 m/s. „Mult mai mult faţă de normal. E depăşit nivelul istoric din anul 2000 cu 60 cm”, a spus el.

„Pe cursul Crișului Negru, pe mai multe puncte unde pot exista riscuri, valul este în acest moment în zona Tinca și coboară, după ce trece de Tinca, vadul este mai mare și albia este mai deschisă. Dacă în continuare va ploua, vor fi niște riscuri de inundații”, a mai spus Dumitru Țiplea.

Câteva  comentarii acide Facebook. „Cât de penibil poți să fii să măsori debitul apei în cămașă apretată?”, sună un comentariu. „Eu credeam că se plimbă cu telegondola”, a notat altcineva.