Situaţia pare fără ieşire la Constanţa, niciun leu nu poate fi alocat pentru dezăpezire. Problema a fost adusă la cunoştinţa premierului Dacian Cioloş în videoconferinţa din 27 noiembrie când s-au pus la punct pregătirile pentru sezonul de iarnă. „Nici nu vreau să mă gândesc dacă îngheaţă drumul sau se înzăpezeşte şi are loc vreun accident mortal.Cine răspune? Eu nu pot să mă acopăr decât de hârtii. Nu mai am altă soluţie. Am vrut guvern de tehnocraţi. Nu te ascultă nimeni, răspund doar cu „fă ce spune legea”, a declarat, astăzi, pentru EVZ, vicepreşedintele CJ Constanţa, Cristinel Dragomir.

El spune însă că legea nu a prevăzut situaţiile în cazuri excepţionale. „Nici nu discută. Am făcut demersuri la ANAF, nu au vrut. Apoi la ministrul de Finanţe Anca Dragu, la prefectul de Constanţa, la Raed Arafat şi Petre Tobă. Nu am primit niciun răspuns deşi premierul le-a dat dispoziţii să găsească, imediat, o soluţie”. Dacă se blochează drumurile din judeţul Constanţa, Consiliul Judeţean nu poate interveni. Regia Judeţeană de Drumuri, din subordinea CJ Constanţa, este în imposibilitatea să achiziţioneze materiale pentru că are conturile blocate de ANAF.
 
În cazurile de forţă majoră Consiliul Judeţean Constanţa nu poate lua decizii, este atributul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. „Probabil că ţapul ispăşitor va fi prefectul de Constanţa pe care îl vot demite, deşi, pe de altă parte, şi el face demersuri la guvern pentru deblocarea conturilor Regiei, numai pentru sumele necesare achiziţionării combustbilului şi materialelor pentru dezăpezire. Am vorbit cu domnul Arafat spune că se cunoaşte problema, că este la nivel de ministru, el mai mult de atât nu poate face”, comentează vicepreşedintele CJ Constanţa, Cristinel Dragomir.

Conducerea CJ Constanţa are două soluţii. „Ori să plătim noi, CJC, materialele, dar această instrucţiune de plată trebuie aprobată de către ministerul de Finanţe, pentru că la ora actuală legislaţia nu ne dă voie să facem noi plata. Şi dacă există vreo derogare de la ministerul de Finanţe, adică cei care mă controlează pe mine, eu sunt dispus să o fac. Ori, ţinând cont că este o situaţie excepţională, să permită plata acestor facturi de aprovizionare, nimic în plus”, a propus guvernanţilor, prin adrese, vicepreşedintele CJ Constanţa. Cristinel Dragomir. Însă, până acum, niciun răspuns de la ministerul de Interne şi de la Finanţe.