Evenimentul Zilei > Justitie > Uioreanu liber să se plimbe pe stradă. Va fi cercetat în stare de CONTROL JUDICIAR
Uioreanu liber să se plimbe pe stradă. Va fi cercetat în stare de CONTROL JUDICIAR

Uioreanu liber să se plimbe pe stradă. Va fi cercetat în stare de CONTROL JUDICIAR

După zece luni de arest în penitenciar și arest la domiciliu, Tribunalul Cluj a dispus azi ca fostul președinte al Consiliului JUdețean Cluj să fie cercetat în stare de control judiciar.

La termenul de azi al procesului de corupție în care fostul președinte al Consiliului Județean Cluj este acuzat de luare de mită, la final, judecătorul a pus în discuția părților revocarea mandatului de arest la domiciliu emis în cazul fostului președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu și a oamenilor de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean, acuzați de dare de mită.

Procurorul DNA s-a opus deciziei instanței și a motivat că decizia judecătorului de a-i judeca pe cei trei în stare de libertate ar fi neoportună. Interesant este faptul că până în prezent, niciunul dintre cei trei nu a depus vreo cerere ca să fie judecat în stare de control judiciar. Perioada de arest la domiciliu este recunoscută ca perioadă petrecută în penitenciar și este dedusă din perioada totală a unei posibile viitoare condamnări. Uioreanu și ceilalți doi au fost arestați în data de 29 mai 2014, fiind încarcerați la Penitenciarul Gherla pentru o perioadă de cinci luni, după care au fost plasați în stare de arest la domiciliu.

Tot la termenul de azi, judecatorul de caz a decis ca procesul de corupție să fie judecat cu ușile închise pentru ca presa să nu mai aibă acces în sala de judecată ca ”să nu mai poate pune presiune pe martori”.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: